Βουλή: Πειθαρχικός έλεγχος του Χρυσαυγίτη για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή

Ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής, οδηγείται από αστυνομικούς για να απολογηθεί στον ανακριτή, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο 42χρονος, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, που κατηγορείται για την άγρια επίθεση σε βάρος φοιτητή στους Αμπελόκηπους το απόγευμα της Παρασκευής, οδηγείται από αστυνομικούς για να απολογηθεί στον ανακριτή, την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Ο άνδρας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο έλεγχος ξεκίνησε με εντολή του Προέδρου Νίκου Βούτση κατόπιν ενημέρωσης της Βουλής από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Αντιμέτωπος με 12μηνη αναδρομική επιστροφή μισθών

Σε πειθαρχικό έλεγχο του μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του προέδρου της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή, Χ.Ζ, για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού φοιτητή προχώρησε η Βουλή κατόπιν σχετικής εντολής του Προέδρου Νίκου Βούτση.

Ο κ. Βούτσης προχώρησε σήμερα στη σχετική εντολή κατόπιν ενημέρωσης που φέρεται να παρέσχε στο κοινοβούλιο ο αρμόδιος εισαγγελέας για την υπόθεση του χρυσαυγίτη μετακλητού υπαλλήλου.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες η Χρυσή Αυγή επιδίωξε να απολυθεί ο μετακλητός υπάλληλός της προκειμένου να αποφύγει τον πειθαρχικό έλεγχο ο οποίος ξεκίνησε ήδη. Ωστόσο δεν το κατόρθωσε γιατί ενδεχόμενη απομάκρυνση απαιτεί σχετικό ΦΕΚ.

Το φάσμα της 12μηνης αναδρομικής επιστροφής μισθών αντιμετωπίζει ο χρυσαυγίτης

Σύμφωνα με τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα ο χρυσαυγίτης που είναι μετακλητός υπάλληλος στον αρχηγό της οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο κινδυνεύει με οριστική παύση ή και με 12μηνη αναδρομική επιστροφή του μισθού του.

Η Χρυσή Αυγή προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις προχώρησε σε απόλυση του υπαλλήλου της. Η απόφαση της έχει – κατά πληροφορίες- χθεσινή ημερομηνία αλλά σημερινό πρωτόκολλο. Ωστόσο, η διαδικασία της απόλυσης είναι διακριτή από τον πειθαρχικό έλεγχο κάτι που σημαίνει ότι ο χρυσαυγίτης συνεργάτης του Μιχαλολιάκου είναι πολύ πιθανό να κληθεί να επιστρέψει μέχρι και μισθούς ενός έτους.

Βουλή: Πειθαρχικός έλεγχος του Χρυσαυγίτη για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή
Βουλή: Πειθαρχικός έλεγχος του Χρυσαυγίτη για τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής για τον άγριο ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή

SHARE:

24Media Network