Βουλή: Πολιτική μάχη για την ταυτότητα φύλου υπό το βλέμμα της Εκκλησίας

Βουλή: Πολιτική μάχη για την ταυτότητα φύλου υπό το βλέμμα της Εκκλησίας
Αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Γ΄ Συνόδου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Το νομοσχέδιο εισάγεται το μεσημέρι στην Ολομέλεια και ψηφίζεται αύριο. Αναμένεται αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών. Τροποποιήσεις θα καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ερώτημα η τελική στάση της ΝΔ

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα στις 12:00 το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου με τα κόμματα και τους βουλευτές να δέχονται εντονότατες πιέσεις από την Εκκλησίας της Ελλάδος να μην το υπερψηφίσουν.

Το νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο για τη διόρθωση φύλου στη βάση του αυτοπροσδιορισμού υπερψηφίστηκε με ευρεία διακομματική συναίνεση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. ‘Ομως η ευθεία παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου και του Αγίου ‘Ορους στη νομοθετική διαδικασία έχει αυξήσει την πίεση προς τις κοινοβουλευτικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι υπερψήφισαν το νομοσχέδιο επί της αρχής. Οι ΑΝΕΛ έχουν προαναγγείλει, όμως, ότι θα καταψηφίσουν την ρύθμιση για την παροχή του δικαιώματος διόρθωσης φύλου υπό προϋποθέσεις σε νέους 15 ετών και άνω . Επίσης, ο βουλευτής τους Κώστας Κατσίκης έχει διαφοροποιηθεί από την γραμμή του κόμματος και έχει εκφράσει αρνητική άποψη για το σύνολο του νομοσχεδίου υποστηρίζοντας ότι θα δώσει τη δυνατότητα για να “αλωθεί” το άβατο του Αγίου Όρους. Κατά του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί επίσης το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια αύριο Τρίτη. Στη διήμερη συζήτηση θα τοποθετηθούν και οι πολιτικοί αρχηγοί. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αποσαφηνίσει τη στάση του κόμματος. Σημειώνεται ότι ο ίδιος έχει ταχθεί αρχικά υπέρ της ψήφισης του νομοσχεδίου, όπως αποκάλυψε ο εισηγητής του κόμματος Κ. Καραγκούνης, αλλά τελικά η ΝΔ δεν υπερψήφισε στην επιτροπή, υπό τις αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα