Βούτσης: 37,7 εκατ. ευρώ στον κεντρικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους

Βούτσης: 37,7 εκατ. ευρώ στον κεντρικό λογαριασμό για τους πυρόπληκτους
ο πρόεδρος της Βουλής Eurokinissi

Ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής για τα θύματα της Μάνδρας ένα χρόνο πριν - Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό, εκτίμησε όμως ότι θα καταναλωθεί το σύνολό του.

Σε 37,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον κεντρικό λογαριασμό για την στήριξη των πυρόπληκτων της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Βούτσης. Παράλληλα, στην Ολομέλεια της Βουλής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους βουλευτές στην μνήμη των θυμάτων της μεγάλης πλημμύρας στην Μάνδρα της Αττικής ένα χρόνο πριν.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για τους πυρόπληκτους, εκτίμησε όμως ότι θα καταναλωθεί το σύνολο του ποσού καθώς οι ανάγκες για την ανακατασκευή 700-800 κτιρίων αναμένεται να είναι σημαντικές. Τα 35 εκατ. ευρώ από τα 37,7 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί από τον ΟΑΕΔ (20 εκατ. ευρώ), το αποθεματικό της Βουλής (10 εκατ. ευρώ) και την Τράπεζα της Ελλάδας (5 εκατ. ευρώ).

Τα υπόλοιπα χρήματα έχουν δοθεί από 3.000 πολίτες, οργανισμούς και πρεσβείες, ενώ 72 πολίτες ή φορείς έχουν καταθέσει ποσά από 3.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ. Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε ότι μία σειρά από ιδιωτικές εταιρείες (Τιτάνας, ΕΡΓΟΣΕ, Όμιλος Κοπελούζου, ΕΛΠΕ, Τέρνα, Άβαξ, Άκτορας) έχουν προσφέρει δωρεάν εργασίες στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη να καταγραφεί όλο το υπόλοιπο ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε άλλους λογαριασμούς για την στήριξη των πυρόπληκτων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα