Βούτσης: Απαράδεκτες οι απειλές Σπυράκη για καρατόμηση του Κουτεντάκη

Βούτσης: Απαράδεκτες οι απειλές Σπυράκη για καρατόμηση του Κουτεντάκη
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης Eurokinissi

«Ποιόν απειλεί η κυρία Σπυράκη;» διερωτήθηκε ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η χώρα έχει δεσμευθεί για τήρηση όλων των θητειών. Θύμισε ότι ο προκάτοχος του κ. Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. 

Οξύτατη κριτική στην Εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, που απείλησε ότι η ΝΔ θα ξηλώσει το νέο συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Φραγκίσκο Κουτεντάκη, όταν έρθει στην εξουσία άσκησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε ενημέρωση που παρέσχε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την επιλογή του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκου Κουτεντάκη, στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ο κ. Βούτσης εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για τις δηλώσεις της κυρίας Σπυράκη. «Έμεινα κατάπληκτος ! Είναι αδιανόητο αυτό που λέει στην ακροτελεύτια φράση της ότι θα δώσει τέλος σε πρόσωπα…» είπε σχολιάζοντας τις απειλές της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καρατόμησης του κ. Κουτεντάκη ο οποίος θα έχει πενταετή θητεία.

«Ποιος θα έρθει στα πράγματα να τελειώσει ποιόν; Ποιόν απειλεί η κυρία Σπυράκη;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Βούτσης και επισήμανε ότι «αυτά τα πράγματα έχουν τελειώσει». Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για την τήρηση της πενταετούς θητείας του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού καθώς και των άλλων αντίστοιχων αρχών. Σχολίασε, όμως, και τους ισχυρισμούς της ΝΔ περί αθρόων προσλήψεων και «κόκκινου κράτους» χαρακτηρίζοντας «γελοίες» αυτές τις κατηγορίες.

Κανείς δεν διανοήθηκε να απομακρύνει τον Λιαργκόβα

Ο κ. Βούτσης απάντησε, όμως, και στις αιτιάσεις της ΝΔ για το ότι ο κ. Κουτεντάκης ήταν σύμβουλος του πρωθυπουργού. Καταρχήν, ξεκαθάρισε ότι η Βουλή δεν επιλέγει «απολίτικους» αλλά πρόσωπα με άποψη. Θύμισε δε ότι ο προκάτοχος του κ. Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού, ο Παναγιώτης Λιαργκόβας ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ αλλά η Βουλή δεν σκέφτηκε ποτέ να τον απομακρύνει. «Είχαμε διαφορετικές απόψεις με τον κ. Λιαργκόβα αλλά δεν ετέθη ποτέ θέμα απομάκρυνσής του» είπε και ανέφερε ότι αντίστοιχος σεβασμός υπήρξε και στους Γενικούς Διευθυντές και Διευθυντές της Βουλής που είχαν τοποθετηθεί από τα προηγούμενα κόμματα.

Υπέρ της τοποθέτησης του κ. Κουτεντάκη στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν παρών. Η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν. Ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αποχώρησε καταγγέλλοντας ότι δεν του δόθηκαν τα βιογραφικά των 9 ανθυποψηφίων του. Πάντως ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ορθό να δοθούν τα βιογραφικά των άλλων υποψηφίων διότι η διαδικασία δεν αφορούσε διαγωνισμό με μοριοδότηση, αλλά απλή επιλογή βάσει του κανονισμού της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα