Βούτσης για δωροδοκία υπουργών: Η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη

Βούτσης για δωροδοκία υπουργών: Η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη
Νίκος Βούτσης Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε τις δηλώσεις του Χ. Αθανασίου εκτιμώντας ότι με την αποστολή του θέματος της Novartis πάλι στην Βουλή, η Δικαιοσύνη αποδέχεται την ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής ότι η δωροδοκία δεν εμπίπτει στα καθήκοντα του υπουργού.

«Η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη» εκτίμησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφορικά με το κατά πόσο η δωροδοκία εμπίπτει ή όχι στα καθήκοντα του υπουργού και κατά συνέπεια καλύπτεται από την σύντομη προθεσμίας παραγραφής του άρθρου 86 του Συντάγματος για την ευθύνη των υπουργών.

Με αφορμή τις σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο Ν. Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες θύμισε ότι η εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis έχει γνωμοδοτήσει για το ζήτημα της δωροδοκίας και της παραγραφής, το ίδιο κι η Βουλή των Ελλήνων όταν έστειλε το θέμα στην Δικαιοσύνη.

«Κι ότι ήρθε από τη Δικαιοσύνη για να γίνει πάλι εδώ η συζήτηση δείχνει ότι αυτή η ερμηνεία της Εξεταστικής Επιτροπής έχει γίνει δεκτή από τη Δικαιοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Βούτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα