Βούτσης: Να μην οδηγηθούμε σε μια πατρίδα περίκλειστη και μίζερη

Βούτσης: Να μην οδηγηθούμε σε μια πατρίδα περίκλειστη και μίζερη
Ο Νίκος Βούτσης στη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να απορρίψουμε μια συμβιβαστική συμφωνία και να οδηγηθούμε σε μία πατρίδα ξενοφοβική, περίκλειστη, μίζερη προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Δεν υπάρχει χειρότερο από το να απορρίψουμε μια συμβιβαστική συμφωνία και να οδηγηθούμε σε μία πατρίδα ξενοφοβική, περίκλειστη, μίζερη» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική» για τα Βαλκάνια και για την Ευρωπαϊκή Ένωση που «ψάχνει τον δρόμο της τρεκλίζοντας».

Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι η επιλογή να επιλυθεί η εκκρεμότητα ήταν «τολμηρή, εθνικά σωστή» προειδοποιώντας ότι η παράταση της εκκρεμότητας θα οδηγήσει σε μία «επίλυση de facto εις βάρος της χώρας».

Ο Ν. Βούτσης επέκρινε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ότι όλο τον τελευταίο καιρό «ουδέποτε έκαναν προσπάθεια να ξεχωρίσει η θέση για σύνθετη ονομασία, με επιπλέον ίσως δεσμεύσεις, από την άποψη πουθενά και ποτέ ο όρος «Μακεδονία». Ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε «ανόητη ερμηνεία» την αναφορά σε παλιότερη δήλωσή του για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα που φέρνει η Συμφωνία των Πρεσπών ως ενδεικτική των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για εργαλειοποίηση της Συμφωνίας. «Πρέπει να είναι κάποιος μικρόνους πολιτικά για να μην καταλαβαίνει ότι μια ιστορική συμφωνία θα έφερνε τομή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υψηλοί τόνοι κατά της αντιπολίτευσης για το ζήτημα της επίθεσης στην Βουλή

Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στην επίθεση και την απόπειρα εισβολής στο κτίριο της Βουλής από φασιστικές ομάδες την Κυριακή κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου κι ανέβασε τους τόνους έναντι της αντιπολίτευσης.

«Τρέφεστε και τρέφετε με ψέματα» υπογράμμισε ο Ν. Βούτσης προκαλώντας την αντιπολίτευση να διαβάσει τις σχετικές εκθέσεις της Αστυνομίας. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι η στάση της Αστυνομίας ήταν «απολύτως αμυντική» απέναντι σε ένα «συνταρακτικό, ιστορικά χωρίς προηγούμενο» περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα