Βούτσης: Βασικό άρθρο το 32 για την αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές

Βούτσης: Βασικό άρθρο το 32 για την αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από τις πρόωρες εκλογές
Ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι η δεύτερη ψηφοφορία που θα γίνει σε έναν μήνα είναι η αποφασιστική για το ποίες διατάξεις θα αναθεωρηθούν με 180 ψήφους.

Διευκρινίσεις για την διαδικασία της Αναθεώρησης του Συντάγματος έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την υπερψήφιση αρκετών προτάσεων με μεγάλες πλειοψηφίες, αλλά και για την υπερψήφιση προτάσεων που έκαναν μεμονωμένοι βουλευτές. Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι η δεύτερη ψηφοφορία που θα γίνει σε έναν μήνα είναι η αποφασιστική για ένα βασικό ζήτημα της αναθεωρητικές διαδικασίας: Πόσες διατάξεις θα λάβουν 180 θετικές ψήφους και θα χρειάζονται μόνο 151 θετικές ψήφους για να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή.

Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα που προέκυψε με το άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και την καταψήφιση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τέσσερις διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτό. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι το βασικό άρθρο που σχετίζεται με την πρόταση  αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι οι αναθεωρημένες διατάξεις «συμπαρασύρουν» όσες σχετίζονται ή παραπέμπουν σε αυτές, εκτίμησε όμως ότι σίγουρα οι συνταγματολόγοι θα κληθούν να εκφράσουν απόψεις για το επίμαχο ζήτημα με την καταψήφιση των διατάξεων που σχετίζονται με το άρθρο 32.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα