Βόζενμπεργκ: Έλλειψη σχεδίου για το προσφυγικό και στα νησιά και στην Ευρώπη

Βόζενμπεργκ: Έλλειψη σχεδίου για το προσφυγικό και στα νησιά και στην Ευρώπη
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας για πρώτη φορά μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ, είπε για το προσφυγικό πως η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Ελλάδα ως χώρα δεύτερης ταχύτητας, ωστόσο καταλόγισε ευθύνες και στην ελληνική κυβέρνηση για έλλειψη σχεδίου και ανευθυνότητα

H ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και ανέφερε πως για το προσφυγικό, από τη μία η Ευρώπη έχει την ευθύνη της καθώς δεν μπορεί να πετύχει ισοκατανομή και να ελέγξει τις χώρες του Βίσεγκραντ που δεν δέχονται να φιλοξενήσουν τους ξένους που τους αναλογούν, από την άλλη, όμως, φέρει μεγάλη ευθύνη και η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με την κ. Βόζεμπεργκ, το γεγονός ότι ο υπουργός μετανάστευσης δήλωνε τον Οκτώβριο του 2015 ότι “η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί 50.000 πρόσφυγες”, με μηδενική υποδομή, παράλληλα με την πρόσφατη δήλωσή του πως δεν φέρει ευθύνη αν υπάρξει νεκρός, δείχνει μεγάλη ανευθυνότητα.

Στη συνέχεια η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι όλη η Ευρώπη παρατηρεί την αύξηση της ακροδεξιάς και αυτό δίνει το μήνυμα στις κυβερνήσεις να γίνει σκληρότερη η στάση της, ωστόσο δεν γίνεται να είναι το μόνιμο θύμα η Ελλάδα λόγω της γεωγραφική της θέση και θα πρέπει να πάψουν να μας βλέπουν ως δεύτερης ταχύτητας χώρα. Παράλληλα υπογράμμισε πως υπάρχει έλλειψη σχεδίου από την ελληνική κυβέρνηση τόσο στα νησιά όσο και στην ενδοχώρα για την περίθαλψη των προσφύγων.

Επιπρόσθετα η Ευρώπη “χαϊδεύει” τον Ερντογάν λόγω της Τουρκίας η οποία έχει πάνω από 100.000.000 κατοίκους και αντλεί τα συμφέροντά της εκεί και πρέπει μέσω της διπλωματίας η ελληνική πλευρά να έχει μια σκληρή στάση καθώς δεν γίνεται με την κακοπιστία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να γίνει ένας υγιής διάλογος. Οι λεπτές ισορροπίες, όπως είπε η κ. Βόζεμπεργκ, πρέπει να κρατούνται και η ελληνική αντίδραση στις “προκλήσεις” του Ερντογάν ήταν πολύ σοβαρή, όμως η επίσκεψη έγινε σε ακατάλληλο πλαίσιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα