Βρούτσης: “Αν το ΟΑΚΑ δεν έχει ανοίξει μέχρι το καλοκαίρι, η συναυλία των Coldplay δεν θα γίνει”

Διαβάζεται σε 2'
Γιάννης Βρούτσης
Γιάννης Βρούτσης SOOC

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, για το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του ΟΑΚΑ και τις ευθύνες για την “εγκατάλειψή του”.

“Το ποδηλατοδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2024, για το ΟΑΚΑ θα απαντήσουμε όταν πάρουμε τη μελέτη”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Βρούτσης, καλεσμένος στους “Αταίριαστους” του ΣΚΑΙ, ερωτηθείς σχετικά με το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να ξηλωθεί το στέγαστρο Καλατράβα, όπως είχε γράψει τις προηγούμενες μέρες η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο ίδιος απάντησε πως “δεν εξετάζουμε τίποτα, εξετάζουμε μόνο να υπαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ το συντομότερο δυνατόν [..]

Η απόφαση που πήρα για το ΟΑΚΑ ήταν πολιτική απόφαση. Ένα μήνα πριν, πήρα επίσης μια δύσκολη απόφαση, βάσει της οποίας κανένα αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει αν δεν συνδυάζει δύο πράγματα. Στατική επάρκεια και άδεια πυροπροστασίας”, προσθέτοντας ότι το Καυταντζόγλειο, το οποίο έχει κλείσει γι’ αυτο τον λόγο αναμένεται “να ανοίξει και πάλι το 2024, με ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων, προπονητών και θεατών”.

Σχετικά με την ευθύνη της συντήρησης του στεγάστρου “Καλατράβα”, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι υπάρχει συνεπευθυνότητα διαχρονικά των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Αθλητισμού και της διοίκησης του ΟΑΚΑ, τονίζοντας βέβαια πως αν δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για τις απαραίτητες εργασίες, οι αρμόδιοι σε υπουργείο και ΟΑΚΑ δεν μπορούν να κάνουν και πολλά.

Αναφερθείς στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο ΟΑΚΑ, όπως η συναυλία των Coldplay το ερχόμενο καλοκαίρι, ξεκαθάρισε ότι, “Αν το ΟΑΚΑ δεν έχει ανοίξει, η συναυλία δεν θα γίνει. Είναι απλό. Δεν πρόκειται να ανοίξει χωρίς ασφάλεια το ΟΑΚΑ για να γίνει η συναυλία”.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε ότι αναμένεται νέος αθλητικός νόμος στα τέλη του 2024.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα