Ξανθόπουλος: Οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία

Ξανθόπουλος: Οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία
Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε ότι οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών δεν έχουν αποκτήσει ακόμα πρόσβαση στη δικογραφία της υπόθεσης.

Για κενά και συγκεκριμένες παραλείψεις που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά έκανε λόγος ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μιλώντας για την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας στην υπόθεση των Τεμπών.

Αναλυτικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:Δέκα μέρες μετά το δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα, οι συγγενείς των θυμάτων δεν έχουν πρόσβαση στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να ασκήσουν τα κατά νόμο δικαιώματά τους.

Η αρμόδια ανακριτική αρχή δεν έχει επισκεφθεί την έδρα των οργανισμών Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ, ΟΣΕ, έτσι ώστε να δει, κι ενδεχομένως να κατάσχει, έγγραφα ή ψηφιακό υλικό σχετικό με την υπόθεση.

Τέλος, οι «παραιτηθέντες», σε εισαγωγικά, επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν στη θέση τους με απεριόριστη πρόσβαση σε ευαίσθητο υλικό, ό, τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Η ελληνική κοινωνία αναζητά απαντήσεις. Κανείς δε δικαιούται να παίζει με αυτό το τεράστιο θέμα. Η νομιμότητα στο τέλος θα επικρατήσει.

Εφόσον η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, είμαι κατά νόμο αναρμόδιος να προσδιορίσω τι έφταιξε. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι δεν μπορεί ένα τεράστιο ζήτημα να φορτωθεί στις πλάτες του τελευταίου τροχού της αμάξης, που είναι ο σταθμάρχης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα