ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος (γενν. 1957) είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής Δράμας με τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019. Γεννήθηκε στη Δράμα το 1957. Σπούδασε νομική στο ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Από το 1984 είναι Δικηγόρος του Πρωτοδικείου Δράμας, ενώ από το έτος 1990 είναι Δικηγόρος Παρ' Εφέταις. Διετέλεσε για 9 χρόνια Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, ενώ ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, συμμετείχε στην ίδρυση και στη συνέχεια στο Δ.Σ. της Δομής για την πρόληψη και την ενημέρωση για τις εξαρτήσεις με τον διακριτικό τίτλο ΔΡΑΣΗ, η οποία εποπτεύεται από τον ΟΚΑΝΑ. Διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ Δράμας), στέλεχος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού (ΝΕΠΟΤΑ). Επιπλέον, υπήρξε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Γ.Σ. της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ενώ είναι Πρόεδρος των Πειθαρχικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της Εφετειακής Περιφέρειας Θράκης.

Το logo του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετη η κυβερνητική πλειοψηφία για το ζήτημα της Opinion poll

"Η πρόθεση της κυβέρνησης να μην ανοίξει το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που άπτεται της ποιότητας της Δημοκρατίας και της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος, είναι παραπάνω από εμφανής και την εκθέτει", σημείωσαν σε ανακοίνωσή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης

ΣΥΡΙΖΑ: "Εμμονή της κυβέρνησης στον αυταρχισμό - Καμιά αίσθηση ευθύνης"

Για κατάρρευση του αφηγήματος της ασφάλειας, απουσία οποιουδήποτε σχεδίου και εμμονή στο "Νόμος και Τάξη" κατηγορούν την κυβέρνηση οι Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Χρήστος Σπίρτζης.

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφία Νικολάου

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυση από τρεις βουλευτές κατά της Σοφίας Νικολάου

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.