Ξανθός: “Δίλημμα των εκλογών θα είναι, ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ ή συρρικνωμένο προς όφελος ιδιωτών”

Ξανθός: “Δίλημμα των εκλογών θα είναι, ισχυρό δημόσιο ΕΣΥ ή συρρικνωμένο προς όφελος ιδιωτών”
Ανδρέας Ξανθός Nikos Libertas / SOOC

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, σε on camera δήλωσή του, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, τονίζοντας πως "η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη".

“Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών αποτελούν κραυγή απόγνωσης για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης”, δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, σε on camera δήλωσή του.

Σημειώνοντας ότι “η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη”, κατέληξε ότι δίλημμα των επερχόμενων εκλογών θα είναι: “ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας”.

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Η δραματική επιδείνωση της κατάστασης στο ΕΣΥ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη.

Η εξουθένωση του προσωπικού, οι παραιτήσεις γιατρών, η αποδιοργάνωση των νοσοκομείων και τα διαλυτικά φαινόμενα σε μονάδες υγείας της επαρχίας, οι ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων δημόσιων δομών όπως η Ογκολογική Μονάδα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και το «ναυάγιο» της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή τριών νέων νοσοκομείων, έχουν την υπογραφή Μητσοτάκη.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις των υγειονομικών αποτελούν κραυγή απόγνωσης για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας περίθαλψης.

Και αναδεικνύουν το πολιτικό δίλημμα των εκλογών: ισχυρό ΕΣΥ για δωρεάν, ισότιμη και ποιοτική φροντίδα ή συρρίκνωσή του προς όφελος των επιχειρηματιών υγείας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα