Ξανθός για διαγνωστικά κέντρα: Ρίχνουν το κόστος στους ασθενείς - Αδιέξοδη η ενέργειά τους

Ο Ανδρέας Ξανθός
Ο Ανδρέας Ξανθός EUROKINISSI

Ο Ανδρέας Ξανθός άσκησε κριτική στη στάση που κρατούν τα εργαστήρια και μίλησε για μετακύλιση του κόστους των εξετάσεων στους ασθενείς κάνοντας παράλληλα λόγο για πιθανά πολιτικά παιχνίδια.

Στο ραδιόφωνο του News 24/7 στους 88,6   και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο μίλησε ο Ανδρέας Ξανθός για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις κινητοποιήσεις των εργαστηρίων διενέργειας ιατρικών εξετάσεων και τη διαφωνία τους με το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά ο Υπουργός τόνισε: "Δεν το λύνει το πρόβλημα η αναστολή της απεργίας. Η κινητοποίηση ουσιαστικά συνεχίζεται με την μετακύλιση του κόστους των εξετάσεων στον ασθενή. Δεν δέχονται τα παραπεμπτικά τα διαγνωστικά κέντρα. Ζητούν από τον πολίτη να καταβάλλει την ασφαλιστική τιμή, κάτι που δεν προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Υπήρξε πίεση από την πλευρά πολλών μικρών εργαστηρίων αλλά και των πολιτών και πλέον το συντονιστικό των εργαστηριών προσπαθεί να δείξει μία διάθεση δήθεν εξυπηρέτησης. Εμείς κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να παρουσιάσουμε μία βελτιωμένη πρόταση με ενίσχυση του προϋπολογισμού του 2019 κατά 30.000.000 ευρώ. Νομίζω ότι σε περίοδο περιορισμών δημοσιονομικών δεν είναι κακό ποσό.

Βλέπουμε μία εμμονή να ικανοποιηθεί ένα παράλογο αίτημα. Είτε παίζετε ένα σκληρό πολιτικό παιχνίδι για να βλάψει την κυβέρνηση είτε παίζεται ένα πολύ σκληρό επιχειρηματικό παιχνίδι που θέλει να ενισχύσει τα μεγάλα διαγνωστικά κέντρα.

Απευθύνουμε ύστατη έκκληση συνεννόησης για να βρεθεί συμβιβασμός. Η δική τους γραμμή είναι αδιέξοδη και οδηγεί στην ακύρωση των συμβάσεων που υπάρχουν με τον ΕΟΠΥΥ. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την είσοδο των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία για εξετάσεις χωρίς ραντεβού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έληξε η απεργία στα διαγνωστικά κέντρα αλλά με πληρωμή 85% για τους ασφαλισμένους

SHARE:

24Media Network