Χαρδαλιάς: Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι αδιαπραγμάτευτα και σε αυτά θα κινηθώ απαρέγκλιτα

Χαρδαλιάς: Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι αδιαπραγμάτευτα και σε αυτά θα κινηθώ απαρέγκλιτα
Νίκος Χαρδαλιάς Eurokinissi

Για ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, δίνοντας έμφαση στην διαφάνεια και τη λογοδοσία

Για τις Περιφερειακές Εκλογές και τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά» μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην Αυτοδιοίκηση.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ο ίδιος και οι 214 υποψήφιοι του συνδυασμού «Αττική Μπροστά» θα βρεθούν σε όλες τις γειτονιές της Αττικής προκειμένου να μάθουν οι πολίτες «τι έργα θα κάνει η Περιφέρεια, πώς θα τα κάνει, πότε να τα περιμένουν, αλλά και με ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα γίνουν. Και φυσικά, πάντα με διαφάνεια και λογοδοσία».

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στη μάχη των εκλογών που μόλις ξεκίνησε, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε: «Το ενδιαφέρον μου για την Αυτοδιοίκηση ήταν διαρκές. Επιστρέφω από εκεί που ξεκίνησα για να μπορέσω να είμαι χρήσιμος στους 66 Δήμους της Αττικής. Η Περιφέρεια θέλει και τρόπο και κόπο και διαρκή προσπάθεια. Θα βρεθούμε στις γειτονιές, για να καταθέσουμε το πρόγραμμά μας, τις προτάσεις μας.

Δεν θα μιλήσουμε γενικά και αόριστα. Θα χωρίσουμε τη θητεία μας σε τρία 20μηνα με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Θα πούμε τι θα κάνουμε, πώς θα το χρηματοδοτήσουμε και πότε θα το παραδώσουμε. Χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν. Θα αξιοποιήσουμε το Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μπορεί να χρειαστεί να προτεραιοποιήσουμε διαφορετικά κάποια πράγματα από το ΕΣΠΑ και να επικαιροποιήσουμε κάποιες δράσεις του».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε για ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ανάμεσα στα άλλα: «Θα δημιουργήσουμε ένα Παρατηρητήριο που θα είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής. Μια μονάδα που θα υπάγεται απευθείας στον Περιφερειάρχη και θα παρακολουθεί καθημερινά με νομικούς, λογιστές, οικονομολόγους, αναλυτές και μηχανικούς, όλη την πορεία των έργων βήμα-βήμα.

Θα είναι το help desk των 66 Δήμων, ώστε να μπορούμε να κάνουμε άρση των όποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών, να φέρουμε αποτελέσματα, να προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς».

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για διαφάνεια και λογοδοσία: «Η διαφάνεια και η λογοδοσία είναι τρόπος ζωής για μένα. Είναι αδιαπραγμάτευτα και σε αυτά θα κινηθώ απαρέγκλιτα. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι μια Περιφέρεια με εξωστρέφεια, με υπόληψη, με ευθύνη, με σοβαρότητα.

Πρέπει το αυτονόητο να πάψει να είναι διεκδικούμενο».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα