Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει τον κοινωνικό αναβρασμό που προκαλεί η ίδια”

Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει τον κοινωνικό αναβρασμό που προκαλεί η ίδια”
Ο Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

"Με το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις η κυβέρνηση προσπαθεί μάταια να καταστείλει τον κοινωνικό αναβρασμό που προκαλούν οι πολιτικές της" σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη παραχώρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ .

Με το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις η κυβέρνηση προσπαθεί μάταια να καταστείλει τον κοινωνικό αναβρασμό που προκαλούν οι πολιτικές της” είπε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που απασχολεί την κοινωνία είναι η πολύ μεγάλη αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα δεδομένου ότι όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πως η ελληνική οικονομία μπαίνει σε μία ακόμη βαθύτερη κρίση», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, τονίζοντας ότι «τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δείχνουν πως τα πράγματα βαίνουν όλο και χειρότερα για την ελληνική οικονομία. Οι προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάκαμψής της από το 2021 είναι χειρότερες και ο παράγοντας αβεβαιότητας, ειδικά για την ελληνική οικονομία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, είναι ιδιαίτερα αυξημένος λόγω και της εξάρτησης της από την τουριστική δραστηριότητα».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της επέστρεψε την ελληνική οικονομία σε ύφεση πολύ πριν την κρίση της πανδημίας έπειτα από 12 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, περάσαμε ήδη από το φθινόπωρο του 2019 σε ύφεση στην οικονομία, με δύο συνεχόμενα τρίμηνα με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατέγραψε ιστορικό χαμηλό εικοσαετίας και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αρνήθηκε να δώσει κοινωνικό μέρισμα, στερώντας σημαντικούς πόρους από την ιδιωτική κατανάλωση και την οικονομία συνολικά. Αλλά και τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για το α’ εξάμηνο του 2020 καταγράφουν 260.000 λιγότερους εργαζόμενους σε σχέση με το περσινό». «Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση, μέσω του προγράμματος «Μένουμε Όρθιοι», να προχωρήσει στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζόμενων με γενναία εμπροσθοβαρή μέτρα, ώστε να περιοριστούν στον βαθμό του δυνατού οι επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού. Ωστόσο, η κυβέρνηση επέλεξε την αδράνεια στην στήριξη των επιχειρήσεων και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων», τόνισε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις που ψηφίζεται αύριο, ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που δημοσιοποιείται σήμερα σε σχέση με το νομοσχέδιο είναι κόλαφος, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με αντισυνταγματικές διατάξεις, που δεν παραπέμπουν σε καθεστώς ευνομούμενης Δημοκρατίας και το οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποσύρει. Αντ’ αυτού επιλέγει να το φέρει προς ψήφιση τώρα, με θλιβερό δυστυχώς συνοδοιπόρο το ΚΙΝΑΛ, καθώς φοβάται ότι το επόμενο διάστημα ο κοινωνικός αναβρασμός θα ενταθεί εξαιτίας της πολύ δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει οδηγήσει την οικονομία». «Ωστόσο, οι κοινωνικές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα θα ενταθούν και η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις καταστείλει προληπτικά σπέρνοντας το φόβο. Θα έπρεπε να αλλάξει την οικονομική της πολιτική προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

«Πάει πολύ να μιλά η ΝΔ για παρακράτος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης προσθέτοντας πως «ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αφήσει τα μαθήματα προς την αντιπολίτευση και να απαντήσει ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για όλα όσα έρχονται στο φως μέσα από επίσημες καταγραφές της ΕΥΠ για ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται ανώτατοι δικαστικοί, επίορκοι αστυνομικοί, αλλά και στελέχη της ΝΔ».

«Το μέγεθος της υποκρισίας της ΝΔ φαίνεται και από το γεγονός», υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από το διαγωνισμό για της τηλεοπτικές άδειες, αλλά και από μία σειρά από έργα, όπως το Πάτρα-Πύργος και ο Ε-65, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της οικονομικής του αφερεγγυότητας. Η ίδια η ΝΔ τον χαρακτήριζε «αναξιόπιστο» και «απατεώνα», ενώ σήμερα «τον βγάζει από την ναφθαλίνη» και τον εμφανίζει ως αξιόπιστο κατήγορο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να στήσει μια ιστορία που «μπάζει από παντού» ανάγοντας μια ιδιωτική αστική υπόθεση σε πολιτική». «Εμείς ζητάμε να βγουν όλα στο φως. Η Δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει και να διαλευκάνει όλες τις υποθέσεις. Δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να σύρει όλο το δημόσιο και πολιτικό βίο της χώρας σε βούρκο σκανδαλολογίας που έχει ως στόχο τη δολοφονία χαρακτήρων. Δεν θα την ακολουθήσουμε σε αυτή τη λογική», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα