Ξορκίζουν τα σενάρια αποσταθεροποίησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Ξορκίζουν τα σενάρια αποσταθεροποίησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ .(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Την πεποίθηση τους πως η κυβέρνηση θα προσχωρήσει ενωμένη, παρά τις διαφωνίες τους στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δηλώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ξορκίζοντας τα σενάρια αποστασίας που διακινούν διάφοροι κύκλοι

Μπορεί οι προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο “Σκοπιανό” να φέρνουν σε δύσκολη θέση τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ωστόσο, στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του συγκυβερνώντος κόμματος δηλώνουν ότι το κυβερνητικό σχήμα είναι ενιαίο, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κράτους.

Οι τοποθετήσεις αυτές ακυρώνουν τα σενάρια που διακινούνται από την πλευρά εκείνων που οραματίζονται την ανατροπή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα από τον Πάνο Καμμένο, με αφορμή την προσπάθεια της ελληνικής και της σκοπιανής κυβέρνησης, ώστε να βρεθεί σημείο επαφής για την λύση ενός προβλήματος που συμπληρώνει 26 χρόνια.

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, υποστήριξε ότι «Δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της διακυβέρνησης να συμφωνούν στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με τον ΣΥΡΙΖΑ». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η συνεργασία των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων μπορεί να συνεχιστεί χωρίς να ταυτίζονται οι απόψεις τους γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ, Παναγιώτης Σγουρίδης, με δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7. Μάλιστα, ο κ.Σγουρίδης προκάλεσε την αντιπολίτευση να προχωρήσει σε πρόταση μομφής εναντίον του κυβερνητικού συνασπισμού, σε περίπτωση που πιστεύει ότι το κυβερνητικό μέτωπο δεν είναι αρραγές.

Οι παραπάνω τοποθετήσεις είναι ενδεικτικές για το πως αντιμετωπίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τα σενάρια αποσταθεροποίησης που διακινούνται με αφορμή το “Σκοπιανό”. Επίσης, στελέχη και των δύο κομμάτων, όπως επίσης και υπουργοί της κυβέρνησης, υπενθυμίζουν διαρκώς τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι “δεν πρόκειται να γίνει Σαμαράς” και να ανατρέψει τον Αλ.Τσίπρα, όπως επίσης και τις δημόσιες τοποθετήσεις στήριξης και απόλυτης εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα