Χρυσοχοΐδης: Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση για εορτασμούς

Χρυσοχοΐδης: Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση για εορτασμούς
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στην ίδια θέση και με ΠΑΣΟΚ και με Ν.Δ Eurokinissi

«Το 2020 τις μέρες που μας ενώνουν, δεν τις γιορτάσαμε μαζί. Δεν γιορτάσαμε 25η Μαρτίου, Πάσχα, 28η Οκτωβρίου. Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Να το γιορτάσουμε συμβολικά, με κατάνυξη και σεβασμό, όπως και τις άλλες επετείους» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Αυστηρή προειδοποίηση σε όσους επιλέγουν να φύγουν από τον νομό για το Σαββατοκύριακο απηύθυνε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ως προς τους εορτασμούς για την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, τόνισε ότι δεν μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση και θα ισχύσει ότι και στις περασμένες επετείους και εορταστικές περιόδους που συνέπιπταν χρονικά με περιοριστικά μέτρα εξαιτίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός δήλωσε:

«Το δεύτερο κύμα το περιμέναμε. Σαρώνει όλη την Ευρώπη. Η μάχη είναι να κρατήσει λίγο, να φύγει και να μην ξανάρθει.

Για να αντέξουμε, χρειάζεται να προσέξουμε. Με άλλα λόγια ΠΡΕΠΕΙ να τηρήσουμε τα μέτρα.

Η πολιτεία κάνει ότι γίνεται κι ότι μπορεί. Ενισχύονται οικονομικά οι πληγέντες, ενισχύεται το σύστημα υγείας, ελέγχεται η εφαρμογή των μέτρων.

Η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους μέρα νύχτα για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. Από τον Μάρτιο είναι στους δρόμους. Η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας.

Τον πόλεμο θα τον κερδίσουμε ΜΑΖΙ, μάχη-μάχη, βήμα-βήμα. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους: Για εσάς στο σπίτι, για εμάς στον δρόμο».

Για τις πλατείες και τα πάρτι

«Ο εχθρός είναι ο ιός, τα όπλα του είναι οι συναθροίσεις. Οι δρόμοι ,οι πλατείες, τα βράδια, τα πάρτι, δεν μπορούν να υπάρχουν. Από αυτό εξαρτάται η ζωή μας, η επιβίωση. Απευθύνω έκκληση. Μην βγαίνετε, μην συναθροίζεστε. Ταυτόχρονα απευθύνω προειδοποίηση. Θα ελέγχουμε παντού, με επιμονή, σταθερότητα, αυταπάρνηση. Θα προστατεύσουμε την κοινότητα, θα διαφυλάξουμε τη ζωή».

Για τον εορτασμό της Επετείου του Πολυτεχνείου

«Το 2020 τις μέρες που μας ενώνουν, δεν τις γιορτάσαμε μαζί. Δεν γιορτάσαμε 25η Μαρτίου, Πάσχα, 28η Οκτωβρίου. Το Πολυτεχνείο δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Να το γιορτάσουμε συμβολικά, με κατάνυξη και σεβασμό, όπως και τις άλλες επετείους. Και ας δώσουν τα Μέσα, όλα τα Μέσα, περισσότερη φωνή σε όσους επιζητούν την έκφραση για την ημέρα της Επετείου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα