Υπάλληλος της Βουλής με μισθό 10.000 ευρώ το μήνα!

ΑΘΗΝΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Παρέμβαση του ΓΓ του Κοινοβουλίου, Αθανάσιου Παπαϊωάννου. Υπάλληλος της Βουλής παίρνει μισθό 10.000 ευρώ και επίδομα 8.000 ευρώ!

Την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του Κοινοβουλίου, Αθανάσιου Παπαϊωάννου προκάλεσε η είδηση ότι υπάλληλος της Βουλής λαμβάνει ως μισθό ποσό που ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα.

Η υπάλληλος προσελήφθη ως μετακλητή στη Βουλή το 2004, μονιμοποιήθηκε με τον νόμο Σιούφα το 2007 και τοποθετήθηκε στο γραφείο Διασύνδεσης της Βουλής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επί προεδρίας Πετσάλνικου, αντικαθιστώντας δύο υπαλλήλους που υπηρετούσαν μέχρι το 2010 στο ίδιο γραφείο.

Ο γ.γ. του Κοινοβουλίου ανέφερε ότι η υπάλληλος ήταν συνεργάτιδα του Χρήστου Παπουτσή, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχει όλα τα τυπικά προσόντα για τη θέση, καθώς έχει δυο πτυχία, μεταπτυχιακά και μιλά τέσσερις γλώσσες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Παπαϊωάννου, η συγκεκριμένη υπάλληλος, εκτός από τον μισθό της λαμβάνει και επίδομα αλλοδαπής, ύψους 8.000 ευρώ, ποσό που δεν καθορίζεται από τη Βουλή αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών και το παίρνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέλος στα προνόμια σε συντάξεις και μισθούς για τους υπαλλήλους της Βουλής

Μαζική κατάθεση αιτήσεων για συνταξιοδότηση από υπαλλήλους της Βουλής

SHARE: