Υπερψηφίστηκε με 168 "ναι" το Πολυνομοσχέδιο

Στιγμιότυπο από την συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνια, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Στιγμιότυπο από την συζήτηση και επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που αφορά στην εφαρμογή των προβλεπόμενων από το 2ο και το 3ο Μνημόνια, καθώς και από το Ν. 4093/2012 για την κινητικότητα στο Δημόσιο Τομέα, την Κυριακή 28 Απριλίου 2013. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Πέρασε από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Δεκτές και δύο τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Διαβάστε τι προβλέπουν (Vid)

Με ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και δύο ανεξάρτητων βουλευτών, υπερψηφίστηκε το βράδυ της Κυριακής το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και δύο τροπολογίες, που εντάχθηκαν σε αυτό.

Ψήφισαν συνολικά 292 βουλευτές. Από αυτούς  "Ναι" ψήφισαν 168, όχι 123 και "παρών" 1 βουλευτής.

ADVERTISING

Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ καθώς και οι προερχόμενοι από τη ΝΔ ανεξάρτητοι βουλευτές Κ.Μαρκόπουλος και Θ.Σολδάτος. Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, είπε: "κάτι σημαίνει αυτό".

Το νομοσχέδιο καταψήφισε το σύνολο των βουλευτών της Αντιπολίτευσης.

Μαζί με το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκαν και τροπολογίες που ρυθμίζουν μισθολογική εκκρεμότητα των επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2010, ζητήματα παραχώρησης αιγιαλού σε ξενοδοχεία, κάμπινγκ και κέντρα αναψυχής και για την απασχόληση ανέργων σε προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών εκείνων των επιχειρήσεων που δεν προβαίνουν σε μειώσεις προσωπικού.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές τα μέλη του κινήματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", οι κ.κ. Λοβέρδος και Αηδόνης υπερψήφισαν τις τροπολογίες που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο, όπως και οι κ.κ. Μαρκόπουλος και Σολδάτος.

Διαβάστε τι προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η νομοτεχνική προσθήκη του υπουργείου Οικονομικών στην τροπολογία του ΠΑΣΟΚ (ένα άρθρο της οποίας εντάχθηκε στο νομοσχέδιο).

Με την προσθήκη, προβλέπονται καθαρές αμοιβές «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας νομοθεσίας», ύψους 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες των 490 ευρώ μηνιαίως - ενώ για εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, οι απολαβές δεν θα ξεπερνούν τα 427 ευρώ μηνιαίως.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που διεξήχθη σε υψηλούς τόνους δεν μίλησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου

Η ομιλία του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου

Η ομιλία του γγ της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου

Η ομιλία της επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σαμαρας: Διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες

Με 168 ναι υπεψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

SHARE:

24Media Network