ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα από το τσουνάμι στην Ινδονησία

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα από το τσουνάμι στην Ινδονησία
Το υπουργείο Εξωτερικών Eurokinissi

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Τζακάρτα, καθώς και με τις αρμόδιες ινδονησιακές αρχές.

Τη λύπη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον λαό της Ινδονησίας και την κυβέρνηση της χώρας για το καταστροφικό τσουνάμι που έπληξε χθες τα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για Έλληνες πολίτες ανάμεσα στα θύματα και στους τραυματίες και ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ελλάδας στην Τζακάρτα, καθώς και με τις αρμόδιες αρχές της χώρας.

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το καταστροφικό τσουνάμι στην Ινδονησία και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους οικείους τους. Θερμά συλλυπητήρια και αλληλεγγύη στο λαό και την κυβέρνηση της Ινδονησίας» αναφέρει συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο αριθμός των νεκρών από το τσουνάμι που σχηματίστηκε έπειτα από υποθαλάσσια κατολίσθηση η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα, ανέρχεται στους 222, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε τουλάχιστον 745, ενώ υπάρχουν επίσης 30 αγνοούμενοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα