Υπό διορία το νέο κυβερνητικό σχήμα

Υπό διορία το νέο κυβερνητικό σχήμα

Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης. Καταγγέλλουν τη διάλυση καίριων υπουργείων και επικρίνουν τις μη ουσιαστικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις

Καταγγελίες προς το κυβερνών κόμμα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, κάνοντας λόγο για διάλυση των νευραλγικών υπουργείων που στηρίζουν την ελληνική οικονομία, της Ναυτιλίας και του Τουρισμού.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία καλύπτεται πίσω από τον τίτλο "ανασχηματισμός".

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχελάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο κ. Παπανδρέου πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει. Μετά βάφτισε την αδυναμία ανασχηματισμό. Έναν ανασχηματισμό-καραμπόλα, που αποτυπώνει την αποτυχία της πολιτικής του.

Κυρίαρχη ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης η αντικατάσταση Παπακωνσταντίνου.

Ομολογία απίστευτης οργανωτικής ανικανότητας η δημιουργία μιας Κυβερνητικής Επιτροπής στην οποία μετέχουν οι μισοί υπουργοί με σκοπό να συντονίζουν τους άλλους μισούς. Και που, για πρώτη φορά -παγκόσμια πρωτοτυπία- δεν θα λαμβάνουν μέρος οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη σκοπιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και για το ρόλο που θα έχει.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η διάλυση των δύο εθνικών πρωταθλητών της Οικονομίας μας, του Τουρισμού και της Ναυτιλίας. Ειδικά της Ναυτιλίας, που εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται από Υπουργείο σε Υπουργείο.

Ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, αντί για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, έφτιαξε μία κυβέρνηση υπό προθεσμία για να εφαρμόσει την ίδια λαθεμένη πολιτική", κατέληξε στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελάκης.

ΚΚΕ: "Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση"

Ως "μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για τη ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας", χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, τονίζει: "τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό".

ΛΑΟΣ: "Το βαθύ ΠΑΣΟΚ"

"Από μία οικουμενική Κυβέρνηση, καταλήξαμε σε μία Κυβέρνηση "βαθύ ΠΑΣΟΚ", υπήρξε το πρώτο σχόλιο του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού.

"Η Ελλάδα έχασε μία χρυσή ευκαιρία γιατί κάποιοι δεν διαχειρίστηκαν καλά το θέμα ή δεν ήθελαν να το διαχειριστούν", προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

ΣΥΝ: "Τίποτα δεν θα αποτρέψει την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ"

"Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό", αναφέρει σχόλιο του Συνασπισμού για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ωστόσο σημειώνει ο ΣΥΝ, "τίποτα δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης" και προσθέτει ότι "είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος υλοποιεί την πιο άδικη και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της".

Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι "η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή "εθνική" προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους" και καταλήγει:

"ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μέρος του κατεστημένου φαύλου πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών που κλείνει τον κύκλο του".

Δημ. Αριστερά: "Προσωρινός εξωραϊσμός ο ανασχηματισμός"

"Με την πολιτική που επί 20 μήνες εφάρμοσε η κυβέρνηση, η χώρα και η κοινωνία είναι αντιμέτωπη με τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης. Το περιεχόμενο αυτής της πολιτικής πρέπει να αλλάξει.

Ο ανασχηματισμός το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ο προσωρινός εξωραϊσμός της εικόνας. Αυτός ο εξωραϊσμός δεν θα έχει αντοχή", αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή του το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Δημ. Συμμαχία: "Αποτέλεσμα προσπάθειας ο ανασχηματισμός"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιάννη Οικονόμου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

"Ο ανασχηματισμός ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του κ. Παπανδρέου να επιβιώσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Προέκυψε μια εκλογική κυβέρνηση μετατάξεων και ισορροπιών.

Το βασικό ζητούμενο για την πατρίδα παραμένει η αποφυγή της χρεωκοπίας και η κινητοποίηση για το σκοπό αυτό, όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στη βάση της ειλικρίνειας και των συγκεκριμένων πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε".

   

  

SHARE:

24Media Network