Υποκλοπές: Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA

Υποκλοπές: Με εξώδικο η Intellexa επιχειρεί να μπλοκάρει την PEGA
Κακόβουλο λογισμικό GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Η εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το Predator και πρόσφατα της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στρέφεται κατά της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές.

Αίσθηση προκαλεί η επιστολή – εξώδικο προς την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές, PEGA, που απέστειλε η εταιρεία Intellexa, η οποία κοινοποιήθηκε στα μέλη της από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

Στο κείμενο του εξωδίκου ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για αμφισβήτηση της νομιμότητας και του κύρους των ενεργειών της Επιτροπής και επιφυλάσσεται να κινηθεί εναντίον της για να αντιμετωπίσει τους «ισχυρισμούς» της Επιτροπής και τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Σχολιάζοντας την επιστολή ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφέρει: «Η Intellexa, που αρνήθηκε να συναντηθεί με την PEGA, απειλεί την εξεταστική επιτροπή του ΕΚ για τις υποκλοπές, με εξώδικο! Η ενέργεια υπηρετεί σχέδια εκφοβισμού και συγκάλυψης. Θα γίνει μπούμερανγκ και για την εταιρεία και για την ΝΔ που πασχίζει για το κουκούλωμα του σκανδάλου!».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα