Υπόθεση Novartis: Έρχονται διώξεις για πολιτικούς και άρση ασυλίας

Υπόθεση Novartis: Έρχονται διώξεις για πολιτικούς και άρση ασυλίας
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Ζητείται η άρση ασυλίας του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση Novartis. Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Θέμα ημερών είναι πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», γεγονός που θα προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.

Τουλάχιστον ένας πολιτικός θα κατηγορηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή τουλάχιστον για δωροδοκία, ενώ ο σχετικός αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος, παρότι έως τώρα δεν φαίνεται να βρέθηκαν χρήματα σε λογαριασμούς. Για τον συγκεκριμένο πολιτικό, μάλιστα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου -χωρίς να τον κατονομάσει- δήλωσε στα «Παιχνίδια Εξουσίας» στον Νews24/7 στους 88,6 πως «βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι είναι αθώος».

Για τους πολιτικούς που θα κατηγορηθούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα αρθεί η ασυλία καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία δεν εμπίπτει στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Για τουλάχιστον 4 από τους 10 πολιτικούς που κατηγορούνται εδώ και δυο χρόνια η υπόθεση θα αρχειοθετηθεί, ενώ για κάποιους άλλους, όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.

Η ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας και η απόδοση κατηγοριών σε κάποια πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να πυροδοτήσει μείζονα ένταση μεταξύ της κυβέρνησης αφενός και ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής αφετέρου, με τη χώρα να οδηγείται στις κάλπες σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα