Επίθεση Αχτσιόγλου σε Βρούτση για τις 120 δόσεις

Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

"Οι 120 δόσεις υπονομεύουν την οικονομία" δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, με την υπουργό Εργασίας να σημειώνει ότι "αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ".

Σκληρή απάντηση στον Γιάννη Βρούτση μετά τη δήλωσή του για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ότι υπονομεύει την οικονομία, έδωσε το Υπουργείο Εργασίας.

"Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις ανακουφίζει εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι μέχρι και τις αρχές του 2015 είχαν σωρεύσει χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ. Η ελάφρυνση των πολιτών από τη ρύθμιση των 120 δόσεων είναι αναμφίβολη.

Αυτό που είναι προκλητικό, και δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, είναι η θέση της ΝΔ να χαρακτηρίζει κάθε κοινωνικό μέτρο ως αντιαναπτυξιακό και υπονομευτικό για την οικονομία. Το ίδιο έκανε και ο αρμόδιος τομεάρχης της σήμερα, μιλώντας για τις 120 δόσεις" και συνεχίζει το υπουργείο Εργασίας: "Αντί να κάνουν υποδείξεις στους ασφαλισμένους, ας κοιτάξουν γιατί τους οδήγησαν σε χρέη ύψους 30 δισ. ευρώ. Η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα ολοκληρωμένο βήμα, σε μια συνολική στρατηγική αναδιάρθρωσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Μια στρατηγική που απέδωσε το οριστικό τέλος των ελλειμμάτων για την κοινωνική ασφάλιση, τη μείωση των εισφορών για τη συντριπτική πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, την προστασία και την ενίσχυση των συνταξιούχων. Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος".

Ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, μιλώντας στο 12th Insurance Conference, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "με αυτούς τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, το φαινόμενο θα επαναληφθεί και υποστήριξε ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων, όπως κάθε ρύθμιση, υπονομεύει την εθνική οικονομία, αλλάζει την κουλτούρα των πληρωμών και όσον αφορά στον υγιή ανταγωνισμό γίνεται τροχοπέδη για τις συνεπείς επιχειρήσεις και τον συνεπή πολίτη".

Λίγο νωρίτερα -και από το ίδιο συνέδριο- ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι "η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμβάλει σε ένα βιώσιμο πρότυπο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία" προσθέτοντας ότι οι ιδιώτες πρέπει να μουν στο σύστημα Υγείας, με το Μαξίμου να απαντά ότι "Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Στουρνάρας ετοιμάζονται να ακυρώσουν όλα τα θετικά μέτρα, να περικόψουν και άλλο τις συντάξεις αλλά και να συρρικνώσουν δραματικά το κοινωνικό κράτος".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Υπουργείο Εργασίας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων 20,7 εκατ. ευρώ επιστροφές φόρων

Ρύθμιση 120 δόσεων: 10.000 αιτήσεις σ' ένα 24ώρο

Πακέτο ελαφρύνσεων: Ο "κουμπαράς" για 13η - 14η σύνταξη, μειώσεις ΦΠΑ και αφορολόγητο

Πετρόπουλος: Πάνω από 13.000 αιτήσεις μέσα σε δύο ημέρες στην πλατφόρμα των 120 δόσεων

SHARE: