Υπουργοί οδηγείτε προσεκτικά! Ο Σαμαράς κόβει τα προνόμια όσων διαπράττουν αδίκημα, μετά το κάζο του Λιάπη

Υπουργοί οδηγείτε προσεκτικά! Ο Σαμαράς κόβει τα προνόμια όσων διαπράττουν αδίκημα, μετά το κάζο του Λιάπη

Παρέμβαση Αντώνη Σαμαρά. Νέα νομοθετική διάταξη στο τραπέζι, προκειμένου να στερούνται προνομίων και ατελειών, όσοι βουλευτές διαπράττουν αδίκημα. Διαβάστε τη λίστα με τις παρανομίες που θα τιμωρούνται

Με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, οι βουλευτές που θα διαπράττουν αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας θα στερούνται όλων των βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την χθεσινή περίπτωση του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να επεξεργαστεί νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την οποία βουλευτές (εν ενεργεία ή συνταξιούχοι) οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα μείζονος κοινωνικής απαξίας, θα στερούνται όλων των προβλεπομένων βουλευτικών ατελειών και προνομίων τους.

Μεταξύ των αδικημάτων που εμπεριέχονται στην έννοια της απαξίας είναι η πλαστογραφία, η ψευδής βεβαίωσης, η εκβίαση, η απάτη κ.λπ.

Στο μεταξύ, ο πρώην υπουργός Μεταφορών μετά τον εισαγγελέα στον οποίο μετέβη το βράδυ της Τρίτης, ανέφερε:

" Εσφαλα και πρέπει να πληρώσω το τίμημα της απερισκεψίας μου. Το ομολογώ".

"Έβαλα μπροστά το αυτοκίνητο για να γεμίσω τη μπαταρία" είπε και συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες στους αθηναϊκούς δρόμους. "Έκανα λάθος", ομολόγησε.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως είναι συνταξιούχος: "Η κρίση έχει αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα... Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει".

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network