Ζωή Κωνσταντόπουλου: Η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό

Ζωή Κωνσταντόπουλου: Η Βουλή δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό

Υποχρέωση της Βουλής να μην επιτρέψει να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντόπουλου

''Είναι υποχρέωση της Βουλής και των θεσμικών εγγυητών της να μην επιτρέψουμε ο εκβιασμός που γίνεται στη κυβέρνηση να ολοκληρωθεί. Οφείλουμε όλοι μας, συγκροτημένα, να ζητήσουμε από τους λεγόμενους εταίρους να εφαρμόσουν τις υποχρεώσεις τους, που είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία και τη κοινοβουλευτική διαδικασία''.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στη κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών που συζητούν το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

''Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα ο κίνδυνος μέσα από αυτό τον εκβιασμό να δημιουργηθούν τετελεσμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι η Βουλή δεν μπορεί να συμπράξει σε αυτή τη διαδικασία και με αυτή τη συμφωνία'' τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της και για τη συμφωνία και για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου.

''Κανένα Κοινοβούλιο δεν υποχρεούται να νομοθετεί υπό τέτοιες ασφυκτικές προθεσμίες'' πρόσθεσε και σημείωσε πως αυτό που ειπώθηκε και από τον υπουργό Οικονομικών και από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον εισηγητή των ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν συμπίπτει η τοποθέτηση εκείνων οι οποίοι καταγράφουν έναν εκβιασμό που απευθύνεται προς την κυβέρνηση και προς το Κοινοβούλιο, με εκείνους που επιχαίρουν για τον εκβιασμό, με εκείνους οι οποίοι έχουν συμπράξει στον εκβιασμό και που θέλουν μέσα από την υλοποίηση αυτού του εκβιασμού να αντλήσουν επιχειρήματα δικαίωσης μιας πολιτικής αντιλαϊκής, αντικοινωνικής και αντιευρωπαϊκής.

''Αισθάνθηκα αγανάκτηση όταν άκουσα την κ. Μέρκελ που δεν έχει εξουσία επιβολής στο ελληνικό Κοινοβούλιο να ανακοινώνει τι πρέπει να ψηφιστεί, πως θα ψηφιστεί και πότε θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει προηγούμενο τόσο σύντομης ψήφισης και είναι σαφές πως μέσα από έναν εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση στον πρωθυπουργό και στη Βουλή, τελικά να υλοποιηθεί μια πολιτική που ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τον οποίο τιμώ αφάνταστα και θέλω να επισημάνω την διάσταση της υπέρτατης ανιδιοτέλειας της στάσης του. Ωστόσο αυτή η Βουλή δεν πρέπει να ολοκληρώσει τον εκβιασμό δεν πρέπει να αποδεχθεί τον εκβιασμό που απευθύνεται στην κυβέρνηση'', είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν τετελεσμένα τα οποία, ωστόσο δήλωσε βέβαιη ότι θα αποκρουστούν από τον πρωθυπουργό, με την καταγραφή του εκβιασμού. Τόνισε τέλος πως δεν είναι δυνατόν να συνομολογηθεί ένα κείμενο χωρίς να ληφθούν υπόψη τα νέα στοιχεία της νέας έκθεσης του ΔΝΤ για το χρέος.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Συμφωνία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Βουλή
SHARE:

24Media Network