Ζουράρις: Δεν ξέρω αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ

Ζουράρις: Δεν ξέρω αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ
Swearing-in ceremony of the reshuffled cabinet, Presidential Mansion, Athens, Greece on November 5, 2016. / , , , 5 2016. sooc

Μετά την επιστολή παραίτησης που έστειλε προς τον πρωθυπουργό την Κυριακή, ο Κώστας Ζουράρις επανήλθε το πρωί της Δευτέρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει ως βουλευτής των ΑΝΕΛ

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις στον απόηχο της υποβολής της παραίτησής του ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας πως θα ψηφίσει “ναι” στο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης του από τους ΑΝΕΛ: «Δεν έχω ιδέα, δεν έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο. Είμαι σε πάρα πολλά πρώην, να ξέρεις…», είπε απευθυνόμενος στον παρουσιαστή της εκπομπής, σχετικά με την παραίτησή του.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «θα παραμείνω βουλευτής, θα δω εάν θα παραμείνω και στους ΑΝΕΛ».

Παράλληλα, απέδωσε τα όσα είπε για τον Άρη και τον Ολυμπιακό στη διάθεσή του για σάτιρα και στο ότι εξιστορούσε, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ένα ανέκδοτο για τον Αριστοφάνη.

Μάλιστα, σε ερώτηση εάν επιτρέπεται ένα στέλεχος της κυβέρνησης και δη ένας υφυπουργός Παιδείας να κάνει τέτοιες δηλώσεις, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Πλήρως! Επειδή αυτό είναι παιδεία».

Σε ότι αφορά στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, ο κ. Ζουράρις τόνισε πως θα συμμετάσχει σε αυτά, όποτε κι αν γίνουν.

Η επιστολή παραίτησης

Το σύνηθες γλωσσολογικό του ύφος ακολουθεί και στη επιστολή  αναγκαστικής παραίτησής του,  που έστειλε ο Κ. Ζουράρις στον πρωθυπουργό και την  Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

«Ερίδματε (σ.σ.: καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις» αναφέρει στην επιστολή του ο υφυπουργός Παιδείας  σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζουράρις παραμένει υφυπουργός τουλάχιστον μέχρι σήμερα το βράδυ και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οπότε και αναμένεται η αντικατάστασή του.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα