Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου

Press conference by the Defence Minister Panos Kammenos and leader of the Independent Greeks party during the 82nd TIF on September 12, 2017. /                 82 , 12  2017.
Press conference by the Defence Minister Panos Kammenos and leader of the Independent Greeks party during the 82nd TIF on September 12, 2017. / 82 , 12 2017. NIKOLAS GIAKOUMIDIS / SOOC

Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88.6 ανέφερε πως δήλωσε παραίτηση και πριν από μια εβδομάδα με αφορμή τα σχολικά βιβλία της γειτονικής Αλβανίας

Ο Κώστας Ζουράρις μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 από τους 88,6 και αναφέρθηκε στους λόγους τις παραίτησής του από τη θέση του υφυπουργού παιδείας. “Παραιτήθηκα από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας γιατί κατάλαβα ότι το σχόλιο μου για τον Ολυμπιακό και τον Άρη θα ενοχλούσε”. Σημείωσε όμως, πως όταν ένα σχόλιο δεν έχει προσωπικό στοιχείο και αναφέρεται σε ομάδα, τότε είναι σκωπτικό και όχι υβριστικό, πρόκειται για σάτιρα, όπως και τα συνθήματα που ακούγονται στο γήπεδο.

Στις 8 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχα πει ότι παραιτούμαι

Παράλληλα, ο κ. Ζουράρις αποκάλυψε ότι είχε καταθέσει την παραίτησή του και στις 8 Ιανουαρίου, του ζητήθηκε όμως, από το υπουργείο εξωτερικών να παραμείνει: “Στις 8 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχα πει ότι παραιτούμαι, γιατί είχα αρνηθεί να πάω στην Αλβανία να υπογράψω με τους Αλβανούς για τα βιβλία της 3ης Γυμνασίου και της 6ης Γυμνασίου, τα αλβανικά, γιατί είχαμε συμφωνήσει πέρσι όταν είχε έρθει η αλβανική αντιπροσωπεία και υπογράψαμε εδώ στο υπουργείο την αμοιβαία παρέμβαση στα βιβλία μας, γιατί αλλιώς δεν θα έπαιρνε η Αλβανία τα λεφτά και δεν θα προχωρούσε η ένταξή τους” αν δεν άλλαζαν οι Αλβανοί τα αλυτρωτικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά και τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, επομένως ζήτησε πριν τη συνάντηση να υπάρξουν διαβεβαιώσεις.

ADVERTISING

Δεν υπάρχει “γεωγραφική ονομασία”, η ονομασία είναι πάντοτε πολιτική, κοινωνική σχεσιοδυναμική

Επιπρόσθετα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο Σκοπιανό και επεσήμανε ότι ένας από τους λόγους της παραίτησής του, ήταν η χρήση του όρου Μακεδονία που, όπως προβλέπει, θα υπάρχει στο όνομα των Σκοπίων και με το οποίο δεν συμφωνεί: “Δεν υπάρχει “γεωγραφική ονομασία”, η ονομασία είναι πάντοτε πολιτική, κοινωνική σχεσιοδυναμική ανάμεσα στη σχέση ανάμεσα σ' εσένα και σ' εμένα. Έχω μονίμως την άποψη ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στην τελική συμφωνία και προφανώς θα υπάρχει το Μακεδονία μέσα εκεί, δεν θα μπορέσουμε να το αποφύγουμε. Για να μην φέρω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, γι' αυτό παραιτήθηκα”.

Ακούστε τις δηλώσεις του:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον Γαβρόγλου οι αρμοδιότητες Ζουράρι

Ζουράρις: Δεν ξέρω αν είμαι ακόμη στους ΑΝΕΛ

Ποιος κάνει φιγούρα με τα μέζεά του;

Η αντικατάσταση Ζουράρι δε σημαίνει ανασχηματισμό

SHARE:

24Media Network