Ανασχηματιστείτε, τους λέγανε

ΑΘΗΝΑ-Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΘΗΝΑ-Η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρίαση με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για τη μετανάστευση, τις εσωτερικές υποθέσεις και την ιθαγένεια, κ. Δημήτριο Αβραμόπουλο, για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, την εσωτερική ασφάλεια και τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μέλλον της Ευρώπης. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μουζάλας.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) EUROKINISSI

Μεταξύ άλλων, ουσιαστικά τα 12 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το κείμενο που κατέθεσαν χθες στην ΚΕ (το οποίο τελικά δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, αλλά θα συζητηθεί στις τοπικές οργανώσεις) ζητούσαν εμμέσως πλην σαφώς αλλαγές στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αυτή η ερμηνεία δόθηκε στην αποστροφή που ανέφερε ότι “ Την προηγούμενη περίοδο έγιναν επιλογές χωρίς να είναι συλλογικά αποφασισμένες, που δεν συνάδουν με την αριστερή και ριζοσπαστική μας φυσιογνωμία. Τα κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες, τα θεσμικά εμπόδια στη διαδικασία ασύλου, το σπάσιμο καταλήψεων, οι υποχωρήσεις σε ζητήματα δικαιοσύνης και δικαιωμάτων”

SHARE:

24Media Network