Η προεδρική παρέμβαση Αβραμόπουλου

Συνάντηση του  Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου (προεδρεύουσας Χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Jean Asselborn, τον οποίο συνοδεύει ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος (φωτο), Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου (προεδρεύουσας Χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Jean Asselborn, τον οποίο συνοδεύει ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος (φωτο), Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Η παρέμβαση του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, δεν πέρασε απαρατήρητη από το Μέγαρο Μαξίμου. Για την ακρίβεια έγινε δεκτή θετικά, καθώς η αλλαγή τρόπου ανάδειξης του Προέδρου είναι μία από τις προτάσεις που εξετάζει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συνταγματικής αναθεώρησης. Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό είχε προτείνει και ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος με το άρθρο του στο News247. Όπως είχαμε γράψει όμως (και μας επιβεβαίωσε το άρθρο του Γιώργου Κυρίτση στο commonality, την ιστοσελίδα των 53) δε συμφωνούν όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη συνταγματική αναθεώρηση εν γένει, ούτε ειδικότερα με το ενδεχόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποκτήσει και ενισχυμένες αρμοδιότητες. Και αν δεν ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου, ποιο το νόημα εκλογής από το λαό; Σημειωτέον δε, ότι η πρόταση Αβραμόπουλου έγινε επίσης δεκτή θετικά στη Συγγρού, καθώς στη ΝΔ υπάρχουν πολλοί που τάσσονται υπέρ της εκλογής από το λαό.

SHARE:

24Media Network