Ο Μάξιμος, η φέτα και η CETA

ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)», Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)», Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την αναστάτωση στη ΝΔ λόγω της φέτας μετα τη CETA. Οι κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές, όπως η Λάρισα, διαμαρτύρονται και ο Λαρισαίος Μάξιμος Χαρακόπουλος όταν κλήθηκε από το γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη να τοποθετηθεί προχθές στη σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ για το θέμα, χαρακτήρισε εύλογη την αναστάτωση των κτηνοτρόφων. Διότι από την φέτα εξαρτάται η τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος. Το κεντρικό ερώτημα λοιπόν είναι αν η εφαρμογή της CETA θα επηρεάσει την τιμή του γάλακτος, εξήγησε. Διεμήνυσε στις γαλακτοβιομηχανίες πως με βάση τη συμφωνία δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε φημολογία για μείωση της τιμής παραγωγού. Υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε παραιτηθεί από υπουργός για να αποτραπεί η επέκταση της διάρκειας ζωής στο φρέσκο γάλα, αλλά μετά όπως είπε ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και επέβαλλε το “φρέσκο γάλα αορίστου διαρκείας”. “Αναρωτιέμαι αν κάποιοι αναζητούν άλλοθι για μειώσεις και στην τιμή παραγωγού του αιγοπρόβειου γάλακτος”, πρόσθεσε. “Περιποιήθηκε” δε το Σταθάκη, διότι δεν έβαλε βέτο σε κανένα στάδιο της συζήτησης για τη φέτα. Αλλά τόνισε ότι η CETA είναι μισό βήμα προς τα εμπρός.

SHARE:

24Media Network