Ραντεβού στις Βρυξέλλες

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Τσίπρας και Φώφη θα συναντηθούν σήμερα ξανά, αυτή τη φορά επί βελγικού εδάφους και συγκεκριμένα στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής. Τους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες της ΕΕ θα απασχολήσει φυσικά κυρίως το Brexit και η πρόταση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για ένα νέο οδικό χάρτη της Ευρώπης. Ο μεν Τσίπρας συμμετέχει βέβαια ως παρατηρητής, είναι όμως πρωθυπουργός και έχει ήδη ξεκινήσει τις ζυμώσεις με Ολάντ, συνεχίζοντας τις φιλότιμες προσπάθειες να αναστήσει την πεθαμένη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία χάθηκε εδώ και χρόνια στις στροφές του τρίτου δρόμου. Και ο Ολάντ έχει ήδη ζητήσει να έρθουν πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ, ενώ μάλιστα παλιότερες διαρροές της ηγεσίας του ΕΣΚ εξέφραζαν δυσαρέσκεια για τη Χαριλάου Τρικούπη. Ίσως ο εκλογικός νόμος να είναι η αφορμή για αυτή την προσέγγιση... μέσω Βρυξελλών.

SHARE:

24Media Network