Ανοιχτές για το κοινό οι διαδικτυακές πλατφόρμες Γραμμάτων και Τεχνών στο Ίδρυμα Ωνάση

Ανοιχτές για το κοινό οι διαδικτυακές πλατφόρμες Γραμμάτων και Τεχνών στο Ίδρυμα Ωνάση

Πρόσβαση στον Πολιτισμό και τη Γνώση προσφέρει το Ίδρυμα Ωνάση, με το πρόγραμμα Ανοιχτές Διαδικτυακές πλατφόρμες γραμμάτων και Τεχνών την 1η Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου από τις 10:00 πμ το ίδρυμα Ωνάση προσκαλεί το κοινό να δώσε το παρόν στη πρωτοβουλία που έλαβε για τη ν πρόσβαση του κοινού στον Πολιτισμό και τη Γνώση, μέσα από το πρόγραμμα Ανοιχτές Διαδικτυακές Πλατφόρμες Γραμμάτων και Τεχνών, στην Αίθουσα Βιβλιοθήκης.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ΑΜΚΕ και Σύνδεσμος Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ωστόσο λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η προτεινόμενη δράση αφορά στη δημιουργία ενός πλαισίου έργων και δραστηριοτήτων που αφορούν στις τέχνες και τα γράμματα και ενισχύουν τον σημαντικό ρόλο του Συνδέσμου Υποτρόφων Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Η δράση δομείται σε δυο κύριους άξονες: α) την ψηφιοποίηση πρωτογενούς υλικού και σπανίων εκδόσεων και την πολυκαναλική τους διάθεση στο κοινό και β) την ανάπτυξη εργαλείων, εφαρμογών και υπηρεσιών για την καλλιτεχνική έκφραση στα θέματα των εικαστικών τεχνών, του θεάτρου, του χορού και της μουσικής.

SHARE:

24Media Network