Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη: “Ο πολιτισμός είναι ένα μοναδικό όπλο κατά του πολέμου”

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη: “Ο πολιτισμός είναι ένα μοναδικό όπλο κατά του πολέμου”
Σκηνή από τη Λίμνη των Κύκνων που θα μεταδιδόταν από το The Bolshoi Live from Moscow στο Μέγαρο. NataliaVoronova

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην απόφαση του ΥΠΠΟΑ να ακυρώσει εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς στη χώρα μας,

Κριτική στην απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, να ακυρώσει εκδηλώσεις με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς στη χώρα μας, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ασκούν σε κοινή ανακοίνωσή τους ο Τομέας Πολιτισμού και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σήμερα (1/3) στη Βουλή.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η ενοχή των κυβερνήσεων δεν συνεπάγεται ενοχή ολόκληρων λαών. Το ξέρουμε από την ιστορία, το βλέπουμε και σήμερα. Ηρωικές φωνές στη Ρωσία ορθώνονται ενάντια στον πόλεμο και αμφισβητούν τις επιλογές της ρωσικής κυβέρνησης. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκονται άνθρωποι του πολιτισμού. Δουλειά μας είναι να τους στηρίξουμε. Το να καταλογίσουμε συνενοχή στους δημιουργούς και τους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, μόνο και μόνο επειδή έρχονται από την Ρωσία, είναι λάθος. Ο πολιτισμός, το μοίρασμα μέσω της τέχνης, οι πανανθρώπινες αξίες είναι η συγκολλητική ουσία της παγκόσμιας κοινότητάς μας και ένα μοναδικό όπλο κατά του πολέμου. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβει αυτό η Υπουργός Πολιτισμού;» καταλήγουν ο Τομέας Πολιτισμού και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Να θυμίσουμε πως το απόγευμα της Δευτέρας 28 Φεβρουαρίου το ΥΠΠΟΑ ανακοίνωσε με ανάρτηση στα social media πως αναστέλλει συνεργασίες με ρωσικούς οργανισμούς, αρχής γενομένης, της προβολής παράστασης των Μπολσόι από το Μέγαρο Μουσικής. Η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρή αντίδραση στα social media με τους χρήστες να την καλούν ειρωνικά να απαγορεύσει και τον Ντοστογιέφσκι., να οργανώσει καύση ρωσικών βιβλίων σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, αλλά και να “πνίξει” τους Κύκνους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα