80 χρόνια Finos Film στο AthensCon – Mπες στο “κάδρο του Χαράλαμπου” με τη Βασιλειάδου

Διαβάζεται σε 3'
80 χρόνια Finos Film στο AthensCon – Mπες στο “κάδρο του Χαράλαμπου” με τη Βασιλειάδου

Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους φίλους της Finos Film και του Ελληνικού Κινηματογράφου στο φετινό AthensCon.

Το περίπτερο της Finos Film θα είναι το σημείο αναφοράς στην αρένα του φετινού AthensCon, καθώς θα μεταφέρει στο σήμερα το σκηνικό μιας από τις πιο αγαπητές ταινίες: το «Θησαυρό του Μακαρίτη». Καθίστε αναπαυτικά και φωτογραφηθείτε μπροστά στη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Βασίλη Αυλωνίτη και το θρυλικό «κάδρο» του… Χαράλαμπου.

Στον επάνω όροφο του Athens Con ξεχωρίζει η έκθεση σχεδίου με τίτλο “80 Χρόνια Finos Film” όπου 13 Έλληνες δημιουργοί, καθένας με το δικό του προσωπικό στιλ, εμπνέονται και παρουσιάζουν έργα σε μορφή μεγάλης αφίσας για ισάριθμες θρυλικές ταινίες της Finos Film. Η έκθεση φέρνει μια σύγχρονη και δημιουργική ματιά στην κληρονομιά της εταιρίας που με τις ταινίες της βρίσκεται στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής ποπ κουλτούρας.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο χώρο ομιλιών του AthensCon το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία ανοιχτή συζήτηση για την ιστορία, την κληρονομιά και την επίδραση της σημαντικότερης εταιρίας παραγωγής στην Ελλάδα και του πρωτοπόρου, οραματιστή ιδρυτή της, του Φιλοποίμενα Φίνου.

Παράλληλα, ο Πέτρος Πολυχρονίδης και ο Ηλίας Φουντούλης μας προκαλούν να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας πάνω στον Ελληνικό Κινηματογράφο παίζοντας σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων. Απαντώντας σε απλές ερωτήσεις κερδίζουμε συλλεκτικά δώρα που δημιούργησε η Finos Film αποκλειστικά για το AthensCon.

Η Finos Film σας περιμένει στο AthensCon 2023, 1-2-3 Δεκεμβρίου (10:30 – 22:00) στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Φαλήρου. Εισιτήρια tickets.comicworld.gr.Όλες οι πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση, στο www.athenscon.gr/

 

Τις εορταστικές δράσεις για τα 80 χρόνια της Finos Film σχεδίασε, συντόνισε και επιμελήθηκε για το AthensCon ο Θανάσης Γεντίμης, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Πεφάνη. Στην επιμέλεια και το συντονισμό της έκθεσης σχεδίου συνεργάστηκε η Βέρα Καρτάλου. 

Λίγα λόγια για τη Finos Film

Η Finos Film αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια του Ελληνικού Κινηματογράφου. Μια εταιρία άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ιδρυτή της Φιλοποίμενα Φίνο, ο οποίος θεμελίωσε τον “ελληνικό κινηματογράφο” και υπέγραψε κάθε κατάκτηση της 7ης τέχνης στην Ελλάδα αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό της στην τεχνική και παραγωγή. Από τον Μάρτιο του 1943, με την προβολή της ταινίας «Η Φωνή της Καρδιάς» μέχρι και τον Ιανουάριο του 1977 με την τελευταία ταινία της εταιρίας «Ο Κυρ Γιώργης Εκπαιδεύεται», η Finos Film διέγραψε μία θαυμαστή πορεία. Υπογράφοντας την παραγωγή 187 ταινιών σε διάστημα 34 χρόνων, άφησε το αποτύπωμά της όσο καμία άλλη εταιρία παραγωγής στην ιστορία του ελληνικού σινεμά. Μέσα από τις ταινίες της αναδείχθηκε πλειάδα καλλιτεχνών, δημιουργών και τεχνικών, γεννήθηκαν σταρ και δημιουργήθηκαν αξέχαστες στιγμές για εκατομμύρια θεατές και για όλες τις γενιές Ελλήνων από τότε μέχρι σήμερα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα