Από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στα Όσκαρ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης EUROKINISSI

Τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν το βραβείο "Χρυσός Αλέξανδρος" στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εξασφαλίζουν στο εξής αυτόματα το εισιτήριο για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ.

Στο εξής, τα ντοκιμαντέρ που θα κερδίζουν τον Χρυσό Αλέξανδρο κάθε Μάρτιο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα εξασφαλίζουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τη συμμετοχή στη διαδικασία των Όσκαρ, που μπορεί να τους οδηγήσει στην τελική πεντάδα για το βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Η παραπάνω εξέλιξη προκύπτει μετά την απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών να επιλέξει 28 κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Δικαιολογημένη η χαρά του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης να βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα με τα φεστιβάλ που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία, δίπλα στα Φεστιβάλ Βερολίνου, Καννών, το IDFA - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Άμστερνταμ, το HOT DOCS (Καναδάς), το CPH:DOX - Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κοπεγχάγης, το Φεστιβάλ Σέφιλντ, το Visions du Reel, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας κ.ά.

ADVERTISING

«Στο ανταγωνιστικό διεθνές κινηματογραφικό τοπίο, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο τη θέση και τον ρόλο του στην ανακάλυψη των νέων ταλέντων και συνδιαλέγεται με τα σπουδαιότερα φεστιβάλ παγκοσμίως» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Όσκαρ 2018
SHARE:

24Media Network