BAFTA: Θρίαμβος για 1917 και Χοακίν Φίνιξ

BAFTA: Θρίαμβος για 1917 και Χοακίν Φίνιξ
Ο Χοακίν Φίνιξ κρατάει το βραβείο του Joel C Ryan/Invision/AP

H ερμηνεία του χαρισματικού Χοακίν Φίνιξ στο Joker εκτιμήθηκε δεόντως και στα βραβεία BAFTA. Βραβείο και για το εκπληκτικό 1917 του Σαμ Μέντες.

Ο Χοακίν Φίνιξ πήρε το Bafta α΄ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία “Joker” κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) που διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο.

Ο 45χρονος Αμερικανός ηθοποιός βραβεύτηκε ήδη για την ερμηνεία του ρόλου του Τζόκερ με μια Χρυσή Σφαίρα, και είναι υποψήφιος για την ίδια κατηγορία στα ‘Οσκαρ.

Η ιστορική δραματική ταινία “1917” που ακολουθεί την οδύσσεια δύο Βρετανών στρατιωτών κατά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, με την καταπληκτική φωτογραφία, κέρδισε δύο βραβεία αυτό της καλύτερης ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για τον Σαμ Μέντες.

Ο 54χρονος Μέντες απέσπασε ήδη μια Χρυσή Σφαίρα για την ταινία του και είναι υποψήφιος για τα ‘Οσκαρ.

Τέλος, το βραβείο για τον α’ γυναικείο ρόλο κατέληξε στα χέρια της Ρενέ Ζελβέγκερ για την ερμηνεία της θρυλικής ηθοποιού και τραγουδίστριας Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία “Judy”.

Margot Robbie AP

Scarlett Johansson AP

Emilia Clarke AP

Ella Balinska AP

Daniel Kaluuya AP

Callum McDougall, Charles Chapman, George Mackay, Jayne-Ann Tenggren, Sam Mendes, Pippa Harris, Krysty Wilson-Cairns, Mark Strong και Andrew Scott AP

Bong Joon-ho AP

Renee Zellweger AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα