Γιατί ο γκόθικ χορός της Wednesday του Netflix έγινε viral με το “λάθος” τραγούδι

Γιατί ο γκόθικ χορός της Wednesday του Netflix έγινε viral με το “λάθος” τραγούδι
Όλο το καστ λάτρεψε την Ορτέγκα στη σκηνή του σχολικού χορού “The Rave’N Dance” στο 4ο επεισόδιο COURTESY OF NETFLIX

Με την ευχή των οπαδών του Τιμ Μπάρτον, η “Wednesday” έχει βάλει πλώρη για την πρωτιά στα μήκη και τα πλάτη του Netflix.

Το “Wednesday” είναι πλέον η 3η πιο δημοφιλής αγγλόφωνη σειρά του Netflix. Η τηλεοπτική σειρά του Τιμ Μπάρτον έγινε γρήγορα viral και ξεπέρασε πλέον το εντυπωσιακό νούμερο των 752 εκατομμύρια ωρών τηλεθέασης.

Η σειρά με πρωταγωνίστρια την 20χρονη ηθοποιό Τζένα Ορτέγκα (Jenna Ortega) βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων από την ημέρα της πρεμιέρας της και πλέον έχει ξεπεράσει τις 2 σεζόν του “Bridgerton”, την 3η σεζόν του “Stranger Things”, την 5η σεζόν του “Lucifer”, την 1η σεζόν του “The Witcher”, καθώς και τα “Inventing Anna: Limited Series” και “Reasons Why: Season 2”.

Το σόου δεν έχει ακόμα καταφέρει να ξεπεράσει το “DAHMER: Monster: The Jeffrey Dahmer Story”, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει ο Δεκέμβριος. Εντωμεταξύ, στον κόσμο των social media γίνεται χαμός με την Λατίνα Ορτέγκα και κάποιες σκηνές της σειράς.

Viral στο Tik-Tok με τραγούδι της… Lady Gaga;

Πολλές είναι οι σκηνές που έχουν αποκτήσει πιστούς θαυμαστές, όμως εκείνη που αναπαράγεται όσο καμία στα social media είναι ο γκόθικ χορός της Ορτέγκα, τον οποίο μάλιστα χορογράφησε η ίδια. Όπως έγινε εκ των υστέρων γνωστό η ηθοποιός στο συγκεκριμένο γύρισμα νοσούσε με Covid.

Το τραγούδι που ακούγεται στο 4ο επεισόδιο της σειράς είναι το “Goo Goo Muck” των Βρετανών garage πάνκηδων The Cramps και η Ορτέγκα εξηγεί σε συνέντευξή της από πού πήρε την έμπνευση για τις… ιδιαίτερες κινήσεις της. “Υπήρχε μία υποσημείωση στο σενάριο για τη σκηνή αυτή και ανέφερε τους Siouxsie and the Banshees. Είδα στο internet εμφανίσεις τους (το “Happy House” από το άλμπουμ “Kaleidoscope”) και πολλά βίντεο με παιδιά γκοθ που χορεύουν σε κλαμπ τη δεκαετία του ‘80. Επίσης, ενδιαφέρουσες κινήσεις έχει και ο Bob Fosse στις ταινίες του”.

Η έμπνευση των Tik-Tokers να “ντύσουν” λίγο διαφορετικά τις φιγούρες της Wednesday έφερε στο προσκήνιο ένα παλαιότερο τραγούδι της Lady Gaga, το “Bloody Mary”.

Η Lady Gaga (ή τουλάχιστον κάποιος από τους συνεργάτες της) είδε τη νέα εκδοχή του χορού της Wednesday και έγραψε σε ανάρτησή της ένα πολύ κολακευτικό σχόλιο. “Είσαι καλεσμένη στον οίκο της Gaga όποια στιγμή (φέρε και το Thing μαζί σου, λατρεύουμε τις πατούσες εδώ)”.

Αντίστοιχα η Wednesday με το “μαύρο” χιούμορ, που τη διακρίνει και στη σειρά, τουίταρε ότι εγκρίνει τη νέα version του χορού της, αφού την Gaga ακολουθούν μικρά τερατάκια (Little Monsters αποκαλούνται χαϊδευτικά οι φανς της Gaga).

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάμε τους The Cramps και το ‘Goo Goo Muck” που βγήκε από το χρονοντούλαπο και απέκτησε πολλούς νέους λάτρεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα