Η Κόρα Καρβούνη ξεκίνησε το κάπνισμα για τον πιο μαύρο ρόλο της ζωής της

Η Κόρα Καρβούνη ξεκίνησε το κάπνισμα για τον πιο μαύρο ρόλο της ζωής της
Η Κόρα Καρβούνη στο “Got Light/ Έχεις φωτιά”

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια της μαύρης υπαρξιακής κωμωδίας “Got Light/ Έχεις φωτιά” με πρωταγωνίστρια την Κόρα Καρβούνη- Και η έκπληξή μας ήταν μεγάλη.

Μπροστά σε μία μεγάλη έκπληξη βρεθήκαμε όταν ανακαλύψαμε στο Youtube πως η Κόρα Καρβούνη πρωταγωνιστεί σε μία πολύ έξυπνη web υπαρξιακή κωμωδία που φλερτάρει πολύ έντονα με το μαύρο χιούμορ. Και αυτό το τελευταίο, ειδικά στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σπάνιο να το βρεις και να σου αρέσει.

Ο λόγος για τη σειρά “Got Light/ Έχεις φωτιά” του Χάρη Πατραμάνη και του Κωνσταντίνου Ρεπάνη (Shampoofilms). Κεντρική ηρωίδα, η Καλυψώ, μια άνεργη και πενθούσα stand-up comedian που απεγνωσμένα προσπαθεί να σπάσει τον κύκλο της απώλειας και της αποξένωσης υιοθετώντας το κάπνισμα. Το φάντασμα της δίδυμης και μανιώδους καπνίστριας αδελφής της, Καλλιόπης, σαμποτάρει συνεχώς τις προσπάθειές της να βρει συντροφικότητα με αγνώστους μέσα σε ένα σύννεφο καπνού. Ενας καπνιστής που εμφανίζεται ξανά και ξανά, ένας τσαλακωμένος, φαινομενικά άστεγος άντρας, της προσφέρει εξεζητημένες αλλά και μυστήριες σκέψεις πάνω στη ζωή και πως πρέπει να τη ζούμε.


Η Κόρα Καρβούνη – έχει κερδίσει δύο βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου το καλοκαιρι θα τη δούμε στον Ιππόλυτο της Κατερίνας Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο- παίζει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των διδύμων Καλυψώ και Καλλιόπη και είναι πραγματικά απολαυστική. Χωρίς να φοβάται να αναμετρηθεί με περίπλοκα θέματα, με έναν μοναδικά πρωτότυπο τρόπο, υποδύεται τους δύο ρόλους με αφοπλιστική ειλικρίνεια, αυτοσαρκαστικό χιούμορ, και συναίσθημα.

Εκπλήσσουν οι απολαυστικοί συμπρωταγωνιστές της, καθώς στη σειρά εμφανίζονται ηθοποιοί όπως ο Ομηρος Πουλάκης, ο Δημήτρης Ημελλος, ο Λαέρτης Μαλκότσης, ο Γιώργος Βαλαής, ο Φιντέλ Ταλαμπούκας, ο Γιώργος Νούσης, η Αλεξάνδρα Αϊδίνη, η Μαρία Φιλίνη και πολλοί άλλοι.

Τα δύο πρώτα επεισόδια έχουν ήδη ανέβει στο youtube στο Comedy Lab και έπονται τα επόμενα.


Ποιος είναι ο σκηνοθέτης Χάρης Πατραμάνης

Η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη, συγγραφέα και κινηματογραφιστή Χάρη Πατραμάνη, το “Fynbos”, κέρδισε το Βραβείο Kodak Vision Award στο Φεστιβάλ Ταινιών Slamdance. Επίσης προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Durban (επίσημη συμμετοχή) και στο 63ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου στο τμήμα του Forum. Ο πολλαπλά βραβευμένος Ελληνας σκηνοθέτης έχει κάνει εκατοντάδες διαφημιστικά για κορυφαίους πελάτες και διαφημιστικές εταιρείες. Στο « Εχεις Φωτιά;», ο Χάρης παροτρύνει τους ηθοποιούς να νιώσουν ελεύθεροι να κινηθούν όπως πιστεύουν οι ίδιοι. Αν και κινηματογραφικά όμορφα τραβηγμένο, η κάμερα είναι εκεί για να ανακαλύψει την αλήθεια, το “γυμνό” αστείο –dogma style- χωρίς να κρύβεται πίσω από μια επίπλαστη αισθητική. Το αποτέλεσμα είναι αυθόρμητο, εμπνευσμένο και κυρίως προσιτό.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Ρεπάνης

Ο σεναριογράφος Κωνσταντίνος Ρεπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή «Αρχή» και έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές στην Ελλάδα, Γερμανία και Ρωσία. Το μεγάλο του πάθος για την ανθρώπινη εμπειρία τον ενέπνευσε ώστε να αποφοιτήσει και από το Ινστιτούτο Core Energeâcs-Greece. Πλέον εργάζεται παράλληλα ως σωματικός ψυχοθεραπευτής με άτομα όλων των ηλικιών καθώς και με ομάδες και είναι Βοηθός Καθηγητή στο Ινστιτούτο. Το γράψιμό του έχει ως βάση τη δουλειά του ως ψυχοθεραπευτής, την παρατήρηση του ανθρώπου και των εμπειριών της ζωής, και φυσικά την αγάπη του για το θέατρο και κάθε μορφή τέχνης. Αυτό είναι το πρώτο του σενάριο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα