Κρίστοφερ Νόλαν – Έμα Τόμας: Ιππότης και Δούκισσα μετά τα Όσκαρ

Διαβάζεται σε 2'
Κρίστοφερ Νόλαν Έμα Τόμας
Κρίστοφερ Νόλαν Έμα Τόμας 2024 John Locher/AP Photo

Τιμητική διάκριση για την προσφορά τους στον Κινηματογράφο θα λάβουν ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν και η σύζυγός του, παραγωγός ταινιών, Έμα Τόμας.

Οι διακρίσεις για τον Κρίστοφερ Νόλαν (Christopher Nolan) και τη σύζυγό του Έμα Τόμας (Emma Thomas) συνεχίζονται και μετά το σαρωτικό πέρασμα του “Oppenheimer” στα Όσκαρ -και όχι μόνο- το ζευγάρι θα τιμηθεί για ακόμη μια φορά.

Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης και η σύζυγός του, παραγωγός ταινιών θα λάβουν από τη βρετανική κυβέρνηση τον τίτλο του ιππότη και της δούκισσας αντίστοιχα για τις υπηρεσίες και την προσφορά του στον Κινηματογράφο.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Νόλαν κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία του “Oppenheimer”, για τον πατέρα της ατομικής βόμβας, ένα από τα επτά συνολικά βραβεία της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Παραλαμβάνοντας το πρώτο της Όσκαρ, η Έμα Τόμας δήλωσε: “Νομίζω ότι όλοι όσοι κάνουμε ταινίες ονειρευόμαστε αυτή τη στιγμή. Αλλά φαινόταν τόσο απίθανο να συμβεί ποτέ”.

Ο Νόλαν, όπως αναφέρει το BBC, είχε προηγουμένως προταθεί για έξι βραβεία Όσκαρ, αλλά δεν είχε κερδίσει ποτέ Όσκαρ σκηνοθεσίας μέχρι τη φετινή τελετή.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν και οι δύο ήταν φοιτητές στο University College του Λονδίνου και παντρεύτηκαν το 1997.

Έχουν τέσσερα παιδιά μαζί και ζουν στο Λος Άντζελες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα