Michael: Η ταινία για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον βάζει μπρος τις μηχανές της

Michael: Η ταινία για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον βάζει μπρος τις μηχανές της
O Μάικλ Τζάκσον ερμηνεύει το Dangerous Kevork Djansezian/AP Photo

Η ταινία-αφιέρωμα στον βασιλιά της ποπ "θα εξιστορεί όλες τις πτυχές της ζωής του Τζάκσον" και θα παρουσιάσει με ισορροπία τα "δύσκολα" γεγονότα της πορείας του προς την κορυφή.

Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Lionsgate και ο σκηνοθέτης Αντουάν Φουκουά (Antoine Fuqua) –γνωστός από τα φιλ “Training Day”, “The Equalizer” και Emancipation – θα μεταφέρουν τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον (Michael Jackson) στην μεγάλη οθόνη. Η πολυαναμενόμενη ταινία θα λέγεται “Michael”, κάτι που εξαρχής δείχνει ότι αυτό το πρότζεκτ θα επικεντρωθεί στην πιο ανθρώπινη πλευρά αυτού του θρυλικού καλλιτέχνη.

Η μεταφορά στον κινηματογράφο της ζωής του Βασιλιά της Ποπ”, έρχεται μετά το μιούζικαλ “MJ” στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ το 2022 με εισπράξεις πάνω από $83 εκατ. σύμφωνα με τον Guardian.

Την παραγωγή της ταινίας έχει αναλάβει ο Γκρέιχαμ Κινγκ μαζί με την οικογένεια του τραγουδιστή και το σενάριο ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Τζον Λόγκαν (John Logan), που έχει γράψει τα σενάρια των ταινιών “Gladiator” και “Skyfall”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lionsgate η ταινία “θα εξιστορεί όλες τις πτυχές της ζωής του Τζάκσον”.

O Μάικλ Τζάκσον στην περιοδεία 'Dangerous' στη Σιγκαπούρη το 1993. C.F. Tham/AP Photo

Μάικλ Τζάκσον: Ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που “κατέκτησε” το MTV

“Για μένα, δεν υπάρχει καλλιτέχνης με τη δύναμη, το χάρισμα και την απόλυτη μουσική ιδιοφυΐα του Μάικλ Τζάκσον. Με επηρέασε να φτιάξω μουσικά βίντεο παρακολουθώντας τη δουλειά του – ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που έπαιζε σε υψηλή συχνότητα στο MTV”, δήλωσε ο Αντουάν Φουκουά που ήδη δουλεύει στο μυαλό του πώς θα προσεγγίσει την ιστορία ενός καλλιτέχνη που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.

Ο Φουκουά πρόσθεσε: Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να αφηγηθώ την ιστορία του στην οθόνη παράλληλα με τη μουσική του έμοιαζε ακαταμάχητη“.

Ο Μάικλ Τζάκσον στην περιοδεία του "Victory Tour" τον Ιούλιο του 1984 στις ΗΠΑ. AP

Σύμφωνα με το Deadline η ταινία θα διαχειριστεί με ισορροπία τα πιο “δύσκολα” θέματα της ζωής του καλλιτέχνη. Προφανώς αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ του HBO, “Leaving Neverland” (2019), όπου δύο άντρες κατέθεσαν στην κάμερα μια σειρά από λεπτομερείς καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης από τον Jackson, όταν οι καταγγέλοντες ήταν παιδιά.

Μουσικά είδωλα στην μεγάλη οθόνη

Η μεταφορά της ζωής μουσικών ειδώλων στην μεγάλη οθόνη κάνει από ό,τι φαίνεται… θραύση. Η ταινία “Bohemian Rhapsody” είχε κέρδη της τάξεως των 910 εκατ. δολαρίων σύμφωνα με τον Guardian, με τον “Elvis” να κυμαίνεται στα 287 εκατ. δολάρια το 2022.

Η ταινία για τη Whitney Houston “I Wanna Dance with Somebody” είχε λιγότερη απήχηση – με 50 εκατ. δολάρια, και αναμένουμε με μεγάλο ένδιαφέρον τις αφιερωματικές ταινίες για την Amy Winehouse και τον Leonard Bernstein μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα