Νέες ταινίες: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο στο “I Love Greece”

Νέες ταινίες: Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο στο “I Love Greece”

Κάθε Πέμπτη παρουσιάζουμε τις νέες ταινίες στις αίθουσες.

Καθώς ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει, ξεχωρίζουν δύο νέες προτάσεις εντελώς διαφορετικής λογικής και είδους. Ανάμεσα σε αυτές, οι θεατές θα βρουν τον δικό τους τρόπο να περάσουν τον χρόνο τους στα σινεμά αυτές τις ξεκούραστες μέρες.

Οι ταινίες της εβδομάδας:

Ο Εχθρός Δίπλα Μου

(“As Bestas”, Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, 2ω17λ)

Ο Αντουάν και η Όλγκα είναι ένα ζευγάρι από τη Γαλλία που μετακομίζει σε ένα μικρό χωριό στην ισπανική Γαλικία, όπου αγοράζουν μια αγροικία και ένα μικρό κομμάτι γης. Το ευγενικό, φιλήσυχο ζευγάρι έχει τις καλύτερες προθέσεις: επιθυμούν να ζήσουν ήρεμα κοντά στη φύση, καλλιεργώντας λαχανικά και ανακαινίζοντας παλιά σπίτια. Για να έρθουν κοντά με τους ντόπιους, μάλιστα, αποφασίζουν να μάθουν γαλικιανά, τη ντόπια γλώσσα την οποία μιλάει η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού.

Όμως, τα ειδυλλιακά αυτά σχέδια δε θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα. Όταν το ζευγάρι αρνηθεί να συναινέσει στη δημιουργία αιολικής φάρμας στην περιοχή, η οποία θα έφερνε χρήματα στους κατοίκους, οι ντόπιοι, με επικεφαλής δύο αδέρφια, θα πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Αρχικά, θα δείχνουν στο ζευγάρι ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι, αλλά σιγά-σιγά οι απειλές θα ενταθούν με επικίνδυνες συνέπειες…

Ο πάντα καθηλωτικός Ροντρίγκο Σορογκόγιεν (“Έκπτωτος”, “Κανείς Δε Μπορεί να μας Σώσει”) επιστρέφει με ένα θεματικά επίκαιρο κοινωνικό θρίλερ που ακολουθεί έναν επιβλητικό κεντρικό ήρωα (ο φοβερό Ντενί Μινοσέ που αξίζει να μάθουν όλοι το όνομά του) σε μια βραδυφλεγη άφιξη σε μια κόλαση που βρισκόταν πάντα γύρω του. Καθώς ο κλοιός σφίγγει, οδηγώντας στην εντυπωσιακά απρόσμενη τρίτη πράξη, το φιλμ αναδεικνύει πτυχές ηθικής σαθρότητας και κοινωνικής πίεσης, όσο και ξετυλίγει μια ακτινογραφία ενός κόσμου με διαλυμένο κοινωνικό ιστό μπροστά στην επιβολή μιας προόδου για την οποία κανείς δεν είναι έτοιμος.

I Love Greece

(Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνα, 1ω30λ)

Ένα νεαρό ζευγάρι, ο Ζαν (Βενσάν Ντεντιέν) και η Μαρίνα (η Στέισι Μάρτιν του “Nymphomaniac”) –εκείνος Γάλλος και εκείνη Ελληνίδα– ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Εκεί έρχονται σε επαφή με την πληθωρική οικογένεια της Μαρίνας, αλλά και με μία χώρα σε οικονομική κρίση. Καθώς ετοιμάζονται για ρομαντική απόδραση σε ένα μικρό κυκλαδικό νησί, σύσσωμη η οικογένεια της Μαρίνας αποφασίζει να τους συνοδεύσει. Τίποτα δεν πηγαίνει όπως το είχαν σχεδιάσει και τίποτα δεν κρύβεται κάτω από το διαπεραστικό ελληνικό φως.

Ελληνικό φολκόρ από το οποίο όμως δεν απουσιάζει και μια καλοδεχούμενη εσάνς μελαγχολίας. Πλούσιο καστ πλαισιώνει τη Στέισι Μάρτιν σε μια ιστορία προσωπικής εκπλήρωσης και επανεφεύρεσης, με φόντο το Αιγαίο. (Και με cameo εμφάνιση από τη Νάνα Μούσχουρη.)

Κυκλοφορούν ακόμα

Οι 2 Άλφρεντ: Ο Αλεξάντρ είναι άνεργος και ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει παγώσει. Με την σύζυγό του να βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι για δύο μήνες, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φροντίσει τα δύο παιδιά τους και να βρει δουλειά. Μετά από μια «σουρεαλιστική» συνέντευξη, ο Αλεξάντρ προσλαμβάνεται δοκιμαστικά, έχοντας όμως πει ψέματα πως δεν έχει οικογένεια, σύμφωνα με την αυστηρή πολιτική της εταιρίας που θέλει τους υπαλλήλους της άτεκνους. Όμως, η διατήρηση του μυστικού του δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση…

Γελάει Καλύτερα Όποιος Γελάει Τελευταίος: Η κωμική ιστορία ενός καθηγητή που αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τους μαθητές που τον βασάνιζαν και του στέρησαν την ευκαιρία του στον έρωτα. Πρωταγωνιστεί ο Κριστιάν Κλαβιέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα