Όλα τα κόκαλα που έσπασε ο Τζάκι Τσαν πριν πάρει το Οσκαρ που αξίζει!

Όλα τα κόκαλα που έσπασε ο Τζάκι Τσαν πριν πάρει το Οσκαρ που αξίζει!
© REUTERS

Στα 62 του χρόνια ο Τζάκι Τσαν ανάγκασε όλο το Χόλιγουντ να υποκλιθεί στην ιστορία του. Με το τιμητικό Οσκαρ για την προσφορά του στο σινεμά.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

«Το να στέκομαι εδώ είναι ένα όνειρο. Μετά από 56 χρόνια στη βιομηχανία του σινεμά, με περισσότερες από 200 ταινίες, έχοντας σπάσει τόσα πολλά κόκαλα, επιτέλους αυτό είναι δικό μου.»

Βαθιά συγκινημένος, με την παιδικότητα που έτσι κι αλλιώς τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο, ο 62χρονος Τζάκι Τσαν (σχεδόν από την κορυφή του παγκόσμιου box-office) παρέλαβε το τιμητικό του Οσκαρ στη βραδιά των Governors Awards, μετά τον πρόλογο του Τομ Χανκς και την παρουσίαση του από τον Σιλβέστερ Σταλόνε, στο σπίτι του οποίου ο Τσαν θυμήθηκε πως είχε αγγίξει πριν 23 χρόνια ένα Οσκαρ.

ADVERTISING
Όλα τα κόκαλα που έσπασε ο Τζάκι Τσαν πριν πάρει το Οσκαρ που αξίζει!

Μαζί με τον Τζάκι Τσαν βραβεύθηκαν η μοντέζ Αν Β Κόουτς («Ο Λόρενς της Αραβίας», «Ο Ανθρωπος Ελέφαντας») στα 90 της χρόνια, ο βετεράνος ντοκιμαντερίστας Φρέντερικ Γουάισμαν («Titicut Follies» το πιο γνωστό του φιλμ) στα 86 του χρόνια και ο διευθυντής κάστινγκ Λιν Σταλμάστερ («West Side Story») στα 88 του χρόνια.

Δείτε εδώ το συγκινητικό ευχαριστήριο λόγο του Τζάκι Τσαν:

Δείτε εδώ και μερικά από τα κόκαλα που έσπασε ο Τζάκι Τσαν μέχρι να φτάσει στο Οσκαρ:

πηγή:  flix

SHARE:

24Media Network