Όσκαρ 2022: Τα 8 βραβεία που δόθηκαν πριν την έναρξη της τελετής και το νόημα που χάθηκε

Όσκαρ 2022: Τα 8 βραβεία που δόθηκαν πριν την έναρξη της τελετής και το νόημα που χάθηκε
O Joe Walker παραλαμβάνει το βραβείο Όσκαρ καλύτερου μοντάζ για το "Dune" AP

Οκτώ βραβεία Όσκαρ δόθηκαν πριν την επίσημη έναρξη της τελετής απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας. Σαρωτική εκκίνηση για το Dune

Το Dune ξεκίνησε σαρωτικά τη βραδιά των 94ων Βραβείων Όσκαρ, κερδίζοντας τα 4 πρώτα Όσκαρ για τα οποία ήταν υποψήφιο.

Μέχρι τώρα είχαμε επιβεβαίωση όλων των φαβορί, πλην της κατηγορίας Μικρού Μήκους Animation.

Τα ως τώρα Όσκαρ:

  • Μοντάζ: Dune
  • Μουσικής: Dune
  • Σκηνογραφίας: Dune
  • Ήχου: Dune
  • Μακιγιάζ και Κομμώσεων: The Eyes of Tammy Faye
  • Μικρού μήκους ταινίας: The Long Goodbye
  • Μικρού μήκους ντοκιμαντέρ: The Queen of Basketball
  • Μικρού μήκους animation: The Windshield Wiper

Τα βραβεία θα ανακοινωθούν και κατά τη διάρκεια της τελετής, όπου θα προβληθούν μονταρισμένες εκδοχές των ευχαριστήριων ομιλιών.

Υπενθυμίζεται πως η Ακαδημία ύστερα από τις πιέσεις του δικτύου ABC πήρε την απαράδεκτη απόφαση να απονείμει 8 βραβεία Όσκαρ ενώ ακόμα συμβαίνει το κόκκινο χαλί.

Ο αποκλεισμός 8 κατηγοριών ήδη χάνει το νόημα του

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο live chat του NEWS 24/7 ο Θοδωρής Δημητρόπουλος “η Ακαδημία θέλησε να αποκλείσει 8 από τις 23 κατηγορίες από την ζωντανή τελετή, θέλοντας προφανώς να διώξει από το λάιβ πολλές κατηγορίες λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών ώστε στην μετάδοση να μείνουν μόνο εμπορικότερα ονόματα.

Κι ενώ ακούγεται σαν απόφαση που έχει νόημα, στην πράξη γυρνάει μπούμπερανγκ: 4 από τις τεχνικές κατηγορίες τις κέρδισε το Dune, που ήταν ένα υπερεπιτυχημένο και αγαπητό sci-fi μπλοκμπάστερ. Άρα στην ουσία, σε μια οσκαρική βραδιά που η Ακαδημία ψάχνει απεγνωσμένα διάσημους ηθοποιούς και ταινίες για να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού, ουσιαστικά αυτό που κατάφερε ήταν να κόψει τηλεοπτικό χρόνο από ένα από τα μεγαλύτερα και διασημότερα μπλοκμπάστερ της χρονιάς.

Τελοσπάντων, ο πάντα υπέροχος Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, του οποίου το Nightmare Alley είναι απόψε υποψήφιο, τίμησε τους υποψήφιους των 8 αυτών κατηγοριών και βρέθηκε μες στην αίθουσα κατά την απονομή τους”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα