Όταν το Star Wars συνάντησε τον Τζέιμς Μποντ

Όταν το Star Wars συνάντησε τον Τζέιμς Μποντ

Ένας σπουδαστής καλών τεχνών δημιούργησε την πιο εντυπωσιακή σεκάνς τίτλων αρχής που (δυστυχώς) δεν θα δείτε ποτέ σε μια σκοτεινή αίθουσα (Pics + Vid)

Επιμέλεια: Θανάσης Πατσαβός

Δύο από τα πιο διάσημα και δημοφιλή franchise στην ιστορία του κινηματογράφου, τόσο η διαγαλαξιακή σάγκα του Star Wars όσο και οι φρενήρεις κατασκοπικές περιπέτειες του πράκτορα 007 έχουν αποτυπωθεί στη συνείδηση των σινεφίλ και για τους εμβληματικούς τίτλους αρχής τους, που εισάγουν ιδανικά τους θεατές στο σύμπαν των αντίστοιχων ταινιών.

Σε μια φαινομενικά ιερόσυλη κίνηση, ο Κερτ Ράουφερ πάντρεψε το πνεύμα του Star Wars με την αισθητική του Τζέιμς Μποντ προκειμένου να φτιάξει τους δικούς του, εναλλακτικούς τίτλους αρχής για το «Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται» του 1980, χρησιμοποιώντας πρωτότυπο animation και βάζοντας ως μουσική επένδυση όχι το χαρακτηριστικό θέμα του Τζον Γουίλιαμς, αλλά το αχρησιμοποίητο τραγούδι που έγραψαν οι Radiohead για την πιο πρόσφατη περιπέτεια του κατασκόπου που αγαπήσαμε, «Spectre». Και το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο θεαματικό, αλλά και πολύ πιο ταιριαστό απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς.

Όταν το Star Wars συνάντησε τον Τζέιμς Μποντ

«Αφού ξαναείδα το “Η Αυτοκρατορία Αντεπιτίθεται”, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να δημιουργήσω έναν φόρο τιμής στην ταινία, με τη μορφή μιας σεκάνς τίτλων αρχής» δήλωσε για την αντισυμβατική δημιουργία του ο Ράουφερ, ο οποίος σχεδίασε και σκηνοθέτησε το βίντεο στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας του για τη σχολή Καλών Τεχνών της Νέας Υόρκης. «Ηθελα πραγματικά να παίξω πάνω στην ιδέα του Λουκ που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και τον πραγματικό σκοπό του, οπότε η μουσική και η έμπνευση έμοιαζαν να ταιριάζουν». Εμείς, από την πλευρά μας, συμφωνούμε και επαυξάνουμε...

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο παρακάτω και ταξιδέψτε σε έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά, όπου το μαρτίνι πίνεται πάντα... «shaken, not stirred»!

Star Wars - Episode V "The Empire Strikes Back" Homage (Title Sequence) from  KROFL on Vimeo.

Διαβάστε ακόμη

(ΠΗΓΗ: FLIX)

SHARE:

24Media Network