Σινέ Αλεξάνδρα: Κλείνει ο τελευταίος κινηματογράφος της Καλλιθέας – Το ψήφισμα για τη διάσωσή του

Διαβάζεται σε 5'
Το cine Αλεξάνδρα
Το cine Αλεξάνδρα Facebook

Το Σινέ Αλεξάνδρα ανακοίνωσε ότι κλείνει καθώς ο “ιδιοκτήτης επέλεξε να μην ανανεώσει τη σύμβαση”. Οι αντιδράσεις των πολιτών και το ψήφισμα για τη διάσωσή του.

 

Ένας ακόμα κινηματογράφος, μετά το Ιντεάλ και το Παλλάς, ανακοινώνει το τέλος της λειτουργίας του. Αυτή τη φορά πρόκειται για το “Σινέ Αλεξάνδρα”, τον τελευταίο κινηματογράφο της Καλλιθέας. Με ανακοίνωση στα social media, γνωστοποίησε πως την Τετάρτη (24/4) θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του καθώς ο «ιδιοκτήτης επέλεξε να μην ανανεώσει τη σύμβαση».

Ο κινηματογράφος λειτούργησε για πρώτη φορά το 2015 από την ομάδα που βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία και στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, φαίνεται αβέβαιο το μέλλον της “Αλεξάνδρας”.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαχειριστές στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Αγαπητοί φίλοι της Αλεξάνδρας σας ενημερώνουμε ότι η Τετάρτη 24/4 θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του κινηματογράφου καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου επέλεξε να μην μας ανανεώσει την σύμβαση.  Πήραμε στα χέρια μας τον κινηματογράφο το 2015 και τον λειτουργήσαμε για 9 χρόνια προσπαθώντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και πιστεύουμε ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη σας. Δεν γνωρίζουμε τι μέλλον θα έχει η Αλεξάνδρα, ίσως έφτασε η στιγμή να κλείσει και ο τελευταίος χειμερινός κινηματογράφος της Καλλιθέας. 

Σας ευχαριστούμε θερμά που μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια και ευχόμαστε σε όλους σας τα καλύτερα.

Υ.Γ. Δεν μπορούμε παρά να σας ευχαριστήσουμε για τα τόσο θερμά σχόλια. Η εκτίμησή σας αντανακλά σε όλους τους συνεργάτες μας που από το 2015 έως και σήμερα πέρασαν από την Αλεξάνδρα και εργάστηκαν με συνέπεια και πραγματικό ενδιαφέρον για να προσφέρουν στο κοινό της Καλλιθέας το καλύτερο δυνατό. Να γνωρίζουν ότι τους θυμόμαστε όλους».

Οι αντιδράσεις των πολιτών και το ψήφισμα για τη διάσωση του “Σινέ Αλεξάνδρα”

Η είδηση για το κλείσιμο του Σινέ Αλεξάνδρα έκανε γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, με τους χρήστες να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση τους για αυτή την απόφαση.

Κάτοικοι της περιοχής και πολίτες που ενδιαφέρονται για το μέλλον του Σινέ Αλεξάνδρα έχουν κινητοποιηθεί και δημιούργησαν ένα ψήφισμα για τη διάσωση του κινηματογράφου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο ψήφισμα, ζητούν “από τους αρμόδιους θεσμούς – φορείς (Δήμος Καλλιθέας, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού, κ.α.), τη με κάθε τρόπο εξεύρεση λύσης για τη διάσωση της μοναδικής κινηματογραφικής χειμερινής αίθουσας σε ολόκληρη την Καλλιθέα. Ας κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε, ο καθένας από την πλευρά του, έτσι ώστε να διατηρηθεί ένας χώρος απόδρασης από την πραγματικότητα που ζούμε, με τη θαλπωρή της συνοικιακής αίθουσας”.

Μάλιστα, απευθύνεται κάλεσμα για συγκέντρωση ως ένδειξη υποστήριξης και διαμαρτυρίας την Τετάρτη 24 Απριλίου (τελευταία ημέρα λειτουργίας της αίθουσας), στις 18.30, μπροστά από το “Σινέ-Αλεξάνδρα” (Κρέμου 141, Καλλιθέα).

Επίσης, καλούν όποιον/α συμφωνεί με το ψήφισμα, να προσυπογράψει το κείμενο, με το όνομα και την ιδιότητά του/της.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

“Πριν δύο ημέρες, η διεύθυνση του χειμερινού κινηματογράφου “Σινέ – Αλεξάνδρα” ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Τετάρτη 24 Απριλίου θα είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της αίθουσας, καθώς ο ιδιοκτήτης του χώρου επέλεξε να μην ανανεώσει τη σύμβαση με τους διαχειριστές του κινηματογράφου. Δεν γνωρίζουμε αν το “Σινέ-Αλεξάνδρα”, η τελευταία χειμερινή κινηματογραφική αίθουσα της Καλλιθέας, παύσει οριστικά να λειτουργεί ως σινεμά.

Τα τελευταία 9 χρόνια, το “Σινέ-Αλεξάνδρα” είναι ένας ζωντανός χώρος πολιτισμού και μια υγιής επιχείρηση, που κατόρθωσε, σε δύσκολες εποχές για το σινεμά, να προσελκύσει το κοινό της Καλλιθέας (και όχι μόνον), με ένα ισορροπημένο, ποιοτικό αλλά και δημοφιλές πρόγραμμα, που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις των θεατών, από απαιτητικούς σινεφίλ, έως οικογένειες και παιδιά. Αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, όπου οι εργαζόμενοι, με το χαμόγελο και την άψογη εξυπηρέτηση, κατάφεραν να αναπτύξουν προσωπικές σχέσεις με τους θεατές, οι οποίοι συχνά επιλέγουν την κινηματογραφική αίθουσα για τις οικογενειακές τους εξόδους.

Ως κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνον, ζητάμε από τους αρμόδιους θεσμούς – φορείς (Δήμος Καλλιθέας, Περιφέρεια Αττικής, Υπουργείο Πολιτισμού, κ.α.), τη με κάθε τρόπο εξεύρεση λύσης για τη διάσωση της μοναδικής κινηματογραφικής χειμερινής αίθουσας σε ολόκληρη την Καλλιθέα. Ας κάνουμε όλοι μας ό,τι μπορούμε, ο καθένας από την πλευρά του, έτσι ώστε να διατηρηθεί ένας χώρος απόδρασης από την πραγματικότητα που ζούμε, με τη θαλπωρή της συνοικιακής αίθουσας.

Σαν πρώτη κίνηση, θα συγκεντρωθούμε την Τετάρτη 24 Απριλίου (τελευταία ημέρα λειτουργίας της αίθουσας), στις 18.30, μπροστά από το “Σινέ-Αλεξάνδρα” (Κρέμου 141, Καλλιθέα) σε ένδειξη υποστήριξης και διαμαρτυρίας.

Επίσης, καλούμε όποιον/α συμφωνεί με τα παραπάνω, να προσυπογράψει αυτό το κείμενο, με το όνομα και την ιδιότητά του/της.

Στέλλα Καβαδάτου – Κάτοικος Καλλιθέας – Διανομέας κινηματογράφου με έδρα την Καλλιθέα
Πηνελόπη Ρίγγα – Αιθουσάρχης κινηματογράφων
Βαλερί Εσνάρντ – Κάτοικος Καλλιθέας – Υπάλληλος τουριστικού γραφείου
Κατερίνα Καβαδάτου – Κάτοικος Καλλιθέας – Μακιγιέζ κινηματογράφου – θεάτρου
Φίλιππος Καλυμνιός – Κάτοικος Καλλιθέας – Δάσκαλος κιθάρας
Βασίλης Κωνσταντόπουλος – Διανομέας κινηματογράφου
Άκης Καπράνος – Δημοσιογράφος”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα