Ταραντίνο, Ντίσνεϊ και πολύς τρόμος: Οι ταινίες που περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι

Ταραντίνο, Ντίσνεϊ και πολύς τρόμος: Οι ταινίες που περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι

Κοιτάμε τα προγράμματα των εταιρειών διανομής και ξεχωρίζουμε 20 ταινίες για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Τα θερινά έχουν ανοίξει και η μπλοκμπάστερ περίοδος βρίσκεται στο απόγειό της. Για να είμαστε ειλικρινείς οι φετινές εμπορικές ταινίες δεν έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ενώ από την άλλη οι επανεκδόσεις προσφέρουν πολλές επιλογές για τους σινεφίλ, ακόμα και πέρα από τα προφανή. (Αυτή η βδομάδα ας πούμε είδε την κυκλοφορία του αριστουργήματος “Η Ευτυχία” της Ανιές Βαρντά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι η καλύτερη ταινία που θα δούμε όλο το καλοκαίρι.)

Σε αυτό το σημείο όμως τι άλλο έχουμε να περιμένουμε;

Για να μην πάμε διακοπές στα τυφλά και να ξέρουμε τι μας περιμένει το επόμενο θερινό τρίμηνο, ξεδιαλέξαμε μερικές από τις κυριότερες προτάσεις της ελληνικής διανομής για το φετινό καλοκαίρι. Έχουμε Beatles, Ταραντίνο, ταινίες τρόμου, ντισνεϊκά ριμέικ, υπερήρωες, όπως φυσικά και μερικές έξοχες επανεκδόσεις. Κάτι για όλες και όλους.

 Yesterday

 

Τι είναι: Σε έναν κόσμο όπου ξαφνικά όλοι έχουν ξεχάσει τους Beatles, μόνο ο Τζακ θυμάται τα τραγούδια τους.

Ονόματα: Σκηνοθετεί ο Ντάνι Μπόιλ του “Slumdog Millionaire” και του “28 Μέρες Μετά”, πάνω σε σενάριο του μετρ των ρομαντικών κομεντί, Ρίτσαρντ Κέρτις (“Νότινγκ Χιλ”, “Love Actually”).

Κυκλοφορεί: 27 Ιουνίου

Κάποτε στο… Χόλιγουντ

 

Τι είναι: Το καλοκαίρι των φόνων της οικογένειας Μάνσον, δίπλα στην έπαυλη του Ρόμαν Πολάνσκι και της Σάρον Τέιτ ζει ένας διάσημος χολιγουντιανός σταρ σε πτωτική πορεία καριέρας.

Ονόματα: Η 9η ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με το all-star πρωταγωνιστικό τρίο των Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπραντ Πιτ και Μάργκο Ρόμπι.

Κυκλοφορεί: 22 Αυγούστου

>ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Η επιστροφή του Ταραντίνο θα συζητηθεί πολύ αυτό το καλοκαίρι, αλλά ως τότε να η γνώμη μας για την ταινία από την παγκόσμια πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών.

 Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2

 

Τι είναι: Σίκουελ της μεγάλης γαλλικής επιτυχίας “Θεέ μου, τι σου Κάναμε” με την οικογένεια Βερνέιγ και τις 4 κόρες και τους 4 γαμπρούς να επιστρέφουν με νέες περιπέτειες.

Ονόματα: Ο σκηνοθέτης του πρώτου φιλμ, Φιλίπ ντε Σοβερόν, επιστρέφει, μαζί με το καστ του οποίου ηγείται ο γνωστός Κριστιάν Κλαβιέ.

Κυκλοφορεί: 11 Ιουλίου

Ο Βασιλιάς των Λιονταριών

 

Τι είναι: Πιστό ριμέικ του κλασικού αριστουργήματος κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ, με ψηφιακά εφέ σε αληθινά τοπία.

Ονόματα: Σκηνοθετεί ο Τζον Φαβρό που έκανε ανάλογη δουλειά με το πρόσφατο ριμέικ “Το Βιβλίο της Ζούγκλας” ενώ στην αγγλική εκδοχή ακούγονται οι φωνές των Μπιγιόνσε και Ντόναλντ Γκλόβερ.

Κυκλοφορεί: 18 Ιουλίου

 Μεσοκαλόκαιρο

 

Τι είναι: Μια νεαρή γυναίκα συνοδεύει χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό το αγόρι της σε ένα θερινό φεστιβάλ όπου τα πράγματα πάνε πολύ στραβά.

Ονόματα: Το νέο θρίλερ του Άρι Άστερ, σκηνοθέτη του πολυσυζητημένου περσινού θρίλερ “Διαδοχή”. Πρωταγωνιστεί η Φλόρενς Πιου του “Lady Macbeth” και του τηλεοπτικού “Little Drummer Girl”.

Κυκλοφορεί: 22 Αυγούστου

 O Πύργος του Downton

 

Τι είναι: Κινηματογραφική συνέχεια της πολυαγαπημένης και πολυβραβευμένης ομώνυμης σειράς για τη ζωή της οικογένειας Κρόλεϊ και των υπηρετών τους στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ονόματα: Ο βραβευμένος με Όσκαρ (“Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ”) και δημιουργός της σειράς Τζούλιαν Φέλοους επιστρέφει με το σενάριο, ενώ το βασικό καστ των Χιου Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μισέλ Ντόκερι κλπ, επιστρέφουν για το νέο κινηματογραφικό ραντεβού.

Κυκλοφορεί: 12 Σεπτεμβρίου

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του

 

Τι είναι: Η νέα περιπέτεια του Spider-Man βρίσκει τον Πίτερ Πάρκερ σε καλοκαιρινές διακοπές με το σχολείο του σε πόλεις της Ευρώπης, όπου μια σειρά από ατυχή συμβάντα τον αναγκάζει να συμμαχήσει με τον μυστηριώδη Μυστέριο.

Ονόματα: Ο Τζέικ Τζίλενχαλ παίζει τον Μυστέριο και δίνει όπως πάντα το κάτι παραπάνω, ενώ ο Σάμιουελ Τζάκσον επιστρέφει και πάλι ως Νικ Φιούρι για να καθοδηγεί τον Πίτερ Πάρκερ πίσω από τις σκηνές.

Κυκλοφορεί: 4 Ιουλίου

 Non-Fiction

 

Τι είναι: Ένας συγγραφέας κι ο εκδότης του προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κρίση μέσης ηλικίας και τον κόσμο γύρω τους που αλλάζει ραγδαία.

Ονόματα: Η Ζιλιέτ Μπινός κι ο Γκιγιόμ Κανέ πρωταγωνιστούν στην κομεντί του Ολιβιέ Ασαγιάς (“Personal Shopper”, “Τα Σύννεφα του Σιλς Μαρία”).

Κυκλοφορεί: 1 Αυγούστου

Οι Νεκροί δεν Πεθαίνουν

 

Τι είναι: Στην φανταστική πόλη Σέντερβιλ κάπου στην καρδιά της Αμερικής, ένα βράδυ έξαφνα τα ζόμπι σηκώνονται από τους τάφους τους.

Ονόματα: Πικρά κωμική σάτιρα από τον Τζιμ Τζάρμους, με ένα all-star καστ που περιλάμβάνει Μπιλ Μάρεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τίλντα Σουίντον, Σελίνα Γκόμεζ, Ίγκι Ποπ. Ταινία έναρξης του 72ου Φεστιβάλ Καννών.

Κυκλοφορεί: 18 Ιουλίου

>ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Παρακολουθήσαμε το φιλμ του Τζάρμους τη βραδιά της παγκόσμιας πρεμιέρας του στις Κάννες.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw

 

Τι είναι: Οι ορκισμένοι εχθροί Χομπς και Σω ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σταματήσουν έναν αναρχικό κυβερνοπειρατή. Δύο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς ταινιών “Fast & Furious” αποκτούν τη δική τους ξεχωριστή περιπέτεια.

Ονόματα: Ο Rock και ο Τζέισον Στέιθαμ επαναλαμβάνουν τους ρόλους τους από το franchise “Fast & Furious” και τα βάζουν εδώ με τον Ίντρις Έλμπα. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Λιτς του πρώτου “John Wick” και του “Atomic Blonde”.

Κυκλοφορεί: 29 Αυγούστου

Πρόσκληση σε Γεύμα από έναν Υποψήφιο Δολοφόνο

 

Τι είναι: Πέντε διάσημοι ντετέκτιβ προσκαλούνται σε γεύμα από μυστηριώδη εκατομμυριούχο για να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου που ακόμα δεν έχει συμβεί.

Ονόματα: Σε σενάριο Νιλ Σάιμον, μια κλασική παρωδία είδους με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Νίβεν, Πίτερ Σέλερς, Πίτερ Φολκ, Μάγκι Σμιθ, Άλεκ Γκίνες και Τρούμαν Καπότε.

Κυκλοφορεί: 18 Ιουλίου

 Annabelle Comes Home

 

Τι είναι: Οι δαιμονολόγοι Εντ και Λορέιν Γουόρεν φέρνουν υπό τον έλεγχό τους την διαβολική κούκλα Άναμπελ, όμως εκείνη βάζει στο στόχαστρό της την δεκάχρονη κόρη τους.

Ονόματα: Οι Βέρα Φαρμίγκα και Πάτρικ Γουίλσον επιστρέφουν στους ρόλους τους από την ταινία “The Conjuring”, από το σύμπαν της οποίας ξεπηδά κι αυτή η νέα ταινία τρόμου.

Κυκλοφορεί: 27 Ιουνίου

Gloria

 

Τι είναι: Η διαζευγμένη Γκλόρια έχει μια συντηρητική δουλειά γραφείου αλλά τις νύχτες ξεδίνει χορεύοντας σε κλαμπ και πίστες, όπου και γνωρίζει τον Άρνολντ ζώντας μαζί του έναν αναπάντεχο έρωτα.

Ονόματα: Η Τζούλιαν Μουρ πρωταγωνιστεί στο αγγλόφωνο ριμέικ της ομώνυμης πολυβραβευμένης ταινίας του 2013, από τον ίδιο μάλιστα σκηνοθέτη, τον βραβευμένο με Όσκαρ (για τη “Φανταστική Γυναίκα”) Σεμπάστιαν Λέλιο.

Κυκλοφορεί: 4 Ιουλίου

Ο Κύριος Βερντού

 

Τι είναι: Ένας κυνικός, οικονομικά απεγνωσμένος άντρας υποστηρίζει την οικογένειά του με το να παντρεύεται και δολοφονεί πλούσιες γυναίκες για τις περιουσίες τους.

Ονόματα: Κλασικό, αξεπέραστο αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν.

Κυκλοφορεί: 4 Ιουλίου

Μία Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη

 

Τι είναι: Ο Γκάτσμπι και η Άσλεϊ ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ.

Ονόματα: Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν, κρατημένη στο ράφι πάνω από ένα χρόνο τώρα από την παραγωγό εταιρεία Amazon, και αποκηρυγμένη από μεγάλο μέρος του καστ της.

Κυκλοφορεί: 22 Αυγούστου

 Η Πτώση της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας

 

Τι είναι: Ένας ανασφαλής οδηγός φορτηγού γίνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας ληστείας και τυχαία βρίσκεται με δυο τσάντες γεμάτες χρήματα στο αυτοκίνητό του.

Ονόματα: Η νέα ταινία του Ντενί Αρκάν, σκηνοθέτη της “Επέλασης των Βαρβάρων”.

Κυκλοφορεί: 1 Αυγούστου

 It: Κεφάλαιο 2

 

Τι είναι: Το δεύτερο μέρος της τρομερά πετυχημένης ταινίας τρόμου βασισμένη στο κλασικό βιβλίο του Στίβεν Κινγκ.

Ονόματα: Τα παιδιά του πρώτου μέρους έχουν μεγαλώσει και πλέον ερμηνεύονται από γνωστούς σταρ σαν την Τζέσικα Τσαστέιν και τον Τζέιμς ΜακΑβόι.

Κυκλοφορεί: 5 Σεπτεμβρίου

Η Κυρία Εξαφανίζεται

 

Τι είναι: Μια νεαρή κοσμική αγγλίδα ταξιδεύει με τρένο στην ανατολική Ευρώπη αλλά όταν στη διάρκεια του ταξιδιού εξαφανιστεί, όλοι οι συνταξιδιώτες αρνούνται ότι υπήρξε ποτέ.

Ονόματα: Η προτελευταία ταινία του Χίτσκοκ στη Μεγάλη Βρετανία είναι ένα κλασικό θρίλερ σε επανέκδοση.

Κυκλοφορεί: 11 Ιουλίου

Anna

 

Τι είναι: H νεαρή Άννα κρύβει ένα μυστικό που θα την κάνει μια ασταμάτητη κυβερνητική δολοφόνο.

Ονόματα: Η νέα κατασκπική περιπέτεια του Λικ Μπεσόν (“Lucy”, “Leon”) με την Έλεν Μίρεν και τον Λουκ Έβανς.

Κυκλοφορεί: 18 Ιουλίου

Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ;

 

Τι είναι: Μια μητέρα νιώθει την ανάγκη να επανενωθεί με το δημιουργικό της πάθος ύστερα από χρόνια θυσιών για την οικογένειά της.

Ονόματα: Η Κέιτ Μπλάνσετ πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του λατρεμένου δημιουργού Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (“Πριν τα Μεσάνυχτα”, “Boyhood”).

Κυκλοφορεί: 5 Σεπτεμβρίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα