Το πρίκουελ της 'Πεντάμορφης και του Τέρατος' με τα μάτια ενός 12χρονου

Το πρίκουελ της 'Πεντάμορφης και του Τέρατος' με τα μάτια ενός 12χρονου

Με τις ευλογίες της Disney, ο μικρός Ρόμπερτ Νέλσον οραματίστηκε τη γνωριμία των Γκαστόν και ΛεΦού ως ένα υπέροχο stop-motion animation με πλαστελίνες

Του Θανάση Πατσαβού

Πριν ακόμα η νέα live action εκδοχή της Disney πάνω στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» κυκλοφορήσει στις αίθουσες και σαρώσει τα ταμεία σε ολόκληρο τον κόσμο, το στούντιο επιστράτευσε μια ομάδα παιδιών στα οποία έδωσε τη δυνατότητα να δουν πρώτα τη νέα ταινία.

ADVERTISING

Ως εδώ καμία έκπληξη, καθώς οι δοκιμαστικές προβολές δεν είναι κάτι το πρωτότυπο στη βιομηχανία του Χόλιγουντ – και όχι μόνο.

Όμως ο στόχος της συγκεκριμένες αυτής προβολές δεν ήταν η σφυγμομέτρηση και αναζήτηση εντυπώσεων για το φιλμ. Ενώνοντας τις δυνάμεις της με το ανεξάρτητο δίκτυο σεναριογράφων, σκηνοθετών και δημιουργών κινουμένων σχεδίων, Tongal, και την οργάνωση Young Storytellers, η Disney ζήτησε από τα παιδιά να εμπνευστούν από την ταινία προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους σενάριο βασισμένο στους αγαπημένους τους χαρακτήρες, το οποίο στη συνέχεια έγινε, βήμα-βήμα, πραγματικότητα, είτε ως live action είτε ως animation, με τη βοήθεια επαγγελματιών που έπαιξαν το ρόλο μέντορα.

Κάπως έτσι γεννήθηκε και το «LeFouston», στο οποίο ο 12χρονος Ρόμπερτ Νέλσον φαντάστηκε το πώς ακριβώς συναντήθηκαν ο Γκαστόν και ο πιστός του βοηθός, ΛεΦου. Το διάρκειας δύο περίπου λεπτών φιλμ δημιουργήθηκε με την τεχνική του stop-motion animation (σε σκηνοθεσία του Κέβιν Ελριχ της Tongal), ενώ περιλαμβάνει ακόμα και ένα πρωτότυπο τραγούδι.

Δείτε το χαριτωμένο βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ FLIX

«Η Πεντάμορφη και το Τέρας» αλλιώς: Επτά διαφορετικά κινηματογραφικά παραμύθια
H «Πεντάμορφη και το Τέρας» σπάει όλα τα ρεκόρ από την κορυφή του κόσμου
Η «Πεντάμορφη και το Τέρας» τώρα και με τραγούδια του Τζάστιν Μπίμπερ!
SHARE:

24Media Network