Χρυσά Βατόμουρα 2024: Αυτές είναι οι χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς – Οι νικητές

Διαβάζεται σε 2'
Winnie the Pooh
Winnie the Pooh Youtube

“Σάρωσε” η ταινία Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι στα Χρυσά Βατόμουρα το 2024. Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα.

Μια ταινία τρόμου, όπου ο αγαπημένος λογοτεχνικός ήρωας των παιδιών Γούινι το Αρκουδάκι και ο φίλος του το Γουρουνάκι μεταμορφώνονται σε ψυχοπαθείς δολοφόνους, αναδείχθηκε ως η χειρότερη ταινία του 2023 από τα Χρυσά Βατόμουρα, τα γνωστά αντι- Όσκαρ.

Με προϋπολογισμό μικρότερο των 250.000 δολαρίων, η ταινία «Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι» (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey) πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα πέρυσι, καθώς προκάλεσε ακόμα και θανατικές απειλές εκ μέρους εξαγριωμένων θαυμαστών του μικρού αρκούδου.

Αν και για τις περιπέτειες του Γουίνι και της συντροφιάς του, Γουρουνάκι, Γαϊδουράκι, Τιγράκι, την άδεια εκμετάλλευσης κατείχε η Disney εδώ και δεκαετίες, η νομική προστασία των πρώτων βιβλίων του Μιλν, που εκδόθηκαν το 1926, έληξε.

Επομένως, ο βασικός χαρακτήρας μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο αυτήν την «εφιαλτική» προσαρμογή του.

Η ταινία «Γουίνι το Αρκουδάκι: Αίμα και Μέλι» σάρωσε στις πέντε κατηγορίες που ήταν προτεινόμενη στη 44η έκδοση των Χρυσών Βατόμουρων, μεταξύ άλλων χειρότερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, συνολικού καστ/ζευγαριού και ρεμέικ/σίκουελ.

Τα Χρυσά Βατόμουρα δημιουργήθηκαν το 1981 για να χλευάσουν την κουλτούρα αυτό-ικανοποίησης του Χόλιγουντ. Ανακοινώνονται κάθε χρόνο την παραμονή των βραβείων Όσκαρ.

Αναλυτικά η λίστα των “νικητών”

  • Χειρότερη Ταινία: Winnie the Pooh: Blood and Honey
  • Χειρότερος Ηθοποιός: Russell Crowe, The Pope’s Exorcist
  • Χειρότερη Ηθοποιός: Megan Fox, Johnny & Clyde
  • Χειρότερο Remake/Rip-off/Sequel: Winnie the Pooh: Blood and Honey
  • Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος: Sylvester Stallone, Expend4ables
  • Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος: Megan Fox, Expend4bles
  • Χειρότερος Σκηνοθέτης: Rhys Frake-Waterfield, Winnie the Pooh: Blood and Honey
  • Χειρότερο Σενάριο: Winnie the Pooh: Blood & Honey

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα