Δεληβοριάς: Το ελληνικό τραγούδι στην εντατική – 250 καλλιτέχνες ζητούν άμεση στήριξη

Δεληβοριάς: Το ελληνικό τραγούδι στην εντατική – 250 καλλιτέχνες ζητούν άμεση στήριξη
Φοίβος Δεληβοριάς Eurokinissi

Κραυγή αγωνίας από τους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, που απευθύνουν έκκληση για άμεση στήριξη. Συλλογή υπογραφών σε εξέλιξη.

Έκκληση για άμεση στήριξη των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών απευθύνουν 250 Έλληνες καλλιτέχνες, καθώς ο κλάδος τους πλήττεται σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτησή του στο Facebook, δημοσίευσε το κείμενο των καλλιτεχνών που φέρει τον τίτλο “Είμαστε ήδη στην “ενατική”: Γενναία μέτρα από την πολιτεία τώρα!”, ενώ έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη συλλογή υπογραφών από τους ανθρώπους του τραγουδιού.

Παράλληλα, στο κείμενο αναφέρονται τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής.

Είμαστε ήδη στην “εντατική”: Γενναία μέτρα από την πολιτεία τώρα

“Όσες προσπάθειες έγιναν μέχρι στιγμής από την πολιτεία για στήριξη των δημιουργών, ερμηνευτών και εκτελεστών του Ελληνικού Τραγουδιού δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπ’ όψιν, το γεγονός πως έχουμε χτυπηθεί διαχρονικά από το 2000 και μετά, πρώτα από την κρίση της δισκογραφίας, μετά από την οικονομική κρίση και τώρα από την πανδημία.

Η κραυγή αγωνίας μας δεν έχει κομματικό πρόσημο. Πρέπει να καταλάβει όμως η κυβέρνηση, ότι βρισκόμαστε στην εντατική και να πράξει ακαριαία και γενναία και όχι ελλειμματικά και αποσπασματικά.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο κλάδος μας είναι ο πιο πληττόμενος με 95% πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρσι. Δείξαμε μεγάλο ζήλο στην τήρηση των μέτρων στα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους και πιστεύουμε πως δεν έχουμε καμία ευθύνη για την αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, σε αντίθεση με άλλες κοινωνικές δομές που προκλητικά παραβίασαν κάθε υγειονομικό μέτρο.

Κι άλλες κατηγορίες εργαζομένων πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα της πολιτείας, όμως εμείς βλέπουμε το εισόδημα μας να εξαφανίζεται πλήρως. Αυτές τις δύσκολες ώρες ο Μουσικός Σύλλογος Βόρειου Ελλάδος στηρίζει με συσσίτιο δεκάδες οικογένειες συναδέλφων μας, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα βασικά είδη για να επιβιώσουν.

Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες ουσιαστικά μέτρα στήριξης που έχουν λάβει ευρωπαϊκές χώρες για να στηρίξουν τους ανθρώπους του πολιτισμού τους, δηλώνοντας έμπρακτα ότι τους σέβονται, τους υπολογίζουν και τους στηρίζουν. Εμείς ακόμα περιμένουμε την κυβερνητική απάντηση στην επιστολή που έστειλε σύσσωμο το Ελληνικό τραγούδι (συνθέτες, στιχουργοί, τραγουδιστές, μουσικοί) προς την πολιτεία.

Έτσι η ανακοίνωση μας αυτή θα είναι η αρχή μιας σειράς ισχυρών δράσεων ώστε να εισακουστεί η αγωνία μας και να ικανοποιηθούν τα εύλογα και δίκαια αιτήματα μας. Ώστε να κατορθώσουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς και να επιτελέσουμε και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες το έργο μας, έργο μεγάλης σημασίας για την ψυχική και κοινωνική ισορροπία όλων των συμπολιτών μας”.

Ολόκληρη η ανάρτηση και τα ονόματα των καλλιτεχνών

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα